Pecara

Nakon što je slavio u utakmici grča i pritiska, Širokom europska vrata opet otvorena

06.05.2016.
u 08:00

Kako se nogometašima Širokoga Brijega i njihovim pristašama nakon 1:2 poraza protiv Olimpica u 27. kolu na Otoci “smrknulo”, tako im se nakon teško izborene pobjede u 28. kolu protiv Borca na Pecari “razvedrilo”. Gosti su stigli na dvoboj s ratničkim najavama o “borbi do posljednjih kapi krvi i znoja za bodove koji bi im značili ostanak u ligi. A bodovi su silno trebali i Širokobriježanima, kako bi zadržali izglede za izlazak u Europu. Sve najavljeno, plus nervozu, grč, neshvatljive pogreške u obrani i još neshvatljivije u napadu, te bespoštednu borbu za svaku loptu, vidjeli su gledatelji od prve do posljednje minute. Nije to bila igra u kojoj je dominirala ljepota i kreacija, osobito u prvih 45 minuta, ali u nastavku je sve bilo nekako brže i “gledljivije”, iako se i dalje griješilo. Tako je u 55. minuti jedan od boljih pojedinaca u momčadi Širokoga, Slavko Brekalo, “nesebično” gurnuo u prigodu Uglješu Radinovića, koji je za malo “zaledio” Pecaru. Ali nije, pa su uskoro (59) poveli domaći pogotkom Ajayija. I – bio je to pogodak koji je značio i konačni rezultat:

- Otvorena utakmica s obostranim prigodama. Mi se borimo za ostanak, pa te prigode ne bismo smjeli promašivati. I Široki je imao svoje prigode, jednu iskoristio i zasluženo pobijedio. Na tome mu čestitam. Istaknuo bih i kvalitetno suđenje, izjavio je nakon susreta trener Banjolučana Borče Sredojević, te dodao da Borcu ostaje boriti se za preostalih šest bodova koji su još u igri, kako bi možda ipak izborio ostanak u ligi:

- Presretni smo osvajanjem tri boda. Pobjedi nećemo gledati u zube, jer Borac se predstavio kao kvalitetan protivnik. Imao je Borac svoje prigode, mi svoje. Jednu smo iskoristili, bili malo spretniji ili sretniji. Mi se borimo za Europu, Borac za ostanak u ligi, pa je pritisak bio golem. U takvoj situaciji odigrana je jako korektna utakmica... Premijer ligi treba Borac... Nadam se da će sam o sebi odlučivati o ostanku i izboriti ga, kao što se nadam da će Š. Brijeg u posljednjem kolu sam odlučivati o svojoj europskoj sudbini i izaći na europsku pozornicu, izjavio je nakon pobjede trener Širokobriježana Slaven Musa. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?