stand up

Nakon Sarajeva, Tuzle i Zenice, Peđa Bajović i pred mostarskom publikom

pedja bajovic
09.02.2015.
u 11:40

Peđa Bajović, jedan od najpoznatijih regionalnih stand-up komičara, svojim performansom "Crno-bijelo" predstavit će se i mostarskoj publici večeras u Hrvatskom narodnom kazalištu u 20 sati

Novim nastupom, Bajović će nastaviti svoju bh. turneju kojom obilježava deset godina karijere, a u okviru koje je već bio u posjetu Sarajevu, Tuzli i Zenici, dok ga nakon Mostara očekuju i nastupi u Banjoj Luci, Prijedoru, Bihaću i Brčkom. Generalni pokrovitelj turneje je kompanija Gorenje. Ističući kako se raduje druženju sa mostarskom publikom, Bajović je rekao kako će se Mostarci i Mostarke sigurno oduševiti šalama koje govore o njihovim odnosima i svakodnevnici. "Kao čovjek koji je četiri godine živio u Mostaru, za ovu priliku sam pripremio nekoliko posebnih šala i pošalica koje su specifične za ovaj grad i koje samo lokalna publika može na pravi način razumjeti. Humor je živ i uvijek ga nadopunjavam i prilagođavam publici, te sam siguran da nas očekuje još jedno lijepo druženje kojim ćemo se najviše šaliti na svoj račun", naveo je Bajović te dodao kako svaki povratak u Mostar sa sobom donosi i blagi strah.  "U Mostaru uvijek imate njihovu 'ta će on' i zbog toga je svaki nastup novi izazov. Tek kada me pozovu na Mostarsku lisku znat ću da imam priznanje", našalio se Bajović. Bajović je izrazio posebno zadovoljstvo dosadašnjim tijekom turneje. "Vjerujem kako dobar dio publike nije poznavao moj lik i djelo, kao ni stand-up kao žanr te kako su na predstavu došli na preporuku. S obzirom da sam imao odličnu interakciju sa publikom u Sarajevu, Tuzli i Zenici i da su njihove kritike nakon performansa bile izvrsne, vjerujem da će se ta publika ponovno vratiti i na moje nastupe i na stand-up općenito, i zbog toga osjećam veliku satisfakciju", naglasio je Bajović. Ulaznice za mostarsko igranje kao i ostatak turneje mogu se kupiti na blagajnama prostora-domaćina. Peđa Bajović je u svojoj desetogodišnjoj karijeri imao više od tisuću nastupa u više od dvadeset zemalja svijeta i u nekoliko stotina gradova. Nastupao je i na Međunarodnom natjecanju stand-up komičara u Seatllu te se predstavio na najpoznatijem svjetskom televizijskom kanalu za komediju, Comedy Central. Prošle godine je na dobio priznanje za najboljeg veterana na manifestaciji Adria Comedy Awards u Skoplju.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?