Željezničar

Nakon odlaska standardnih, kompletiranje momčadi još traje

06.02.2016.
u 07:00

Ognjen Đelmić dres Željezničara zamijenio je dresom mađarskog prvoligaša Debrecena, s kojim je potpisao trogodišnji ugovor. Iako se predviđalo kako će ovaj ofanzivac karijeru nastaviti u Slobodi ili bijeljinskom Radniku, koji su pokazali veliko zanimanje za njegove usluge, Đelmić je na kraju potpisao za mađarski sastav, koji se trenutačno nalazi na sedmom mjestu s 28 bodova, nakon 19. odigranih kola.

Međutim, situacija na ljestvici u Mađarskoj je izuzetno zanimljiva, s obzirom na to da sedmi Debrecen za drugoplasiranim Ujpestom zaostaje svega tri boda. Neprikosnoven je Ferencvaros, koji je uvjerljivo vodeći s 49 bodova, a ne tako davno, Đelmić je sa Željom srušio najbolji mađarski sastav, najprije u Budimpešti, a potom i na Koševu.

- Protiv Ferencvaroša sam i postigao pogodak na Koševu, a ta utakmica će mi ostati posebno urezana u sjećanje, prisjeća se Đelmić, koji se nije uspio dogovoriti sa Žaljezničarem oko nastavka suradnje, pa je kao slobodan nogometaš mogao promijeniti klub.

- Imao sam nekoliko ponuda za nastavak karijere. Neke su bile iz Premijer lige, a nekoliko je bilo i iz inozemstva, ali Debrecen je bio najkonkretniji i brzo smo se dogovorili. Drago mi je što sam došao u jedan od najpoznatijih mađarskih klubova, osobito jer su me ljudi iz kluba zaista dobro dočekali.

Đelmić je prije nekoliko dana postao i otac, a potpisom za Debrecen kaže da okreće novu stranicu u životu.

- Financijski uvjeti su odlični, a uz to sam oduševljen i infrastrukturom. Znam da Mađari jako mnogo ulažu u nogomet i izazov mi je igrati u ovoj ligi, koja je izjednačena po kvaliteti. Imamo vrhunski trening kamp, a stadion na kojem ćemo igrati utakmice je napravljen prošle godine. Sve je odlično, a ja sam uvjeren da ću izboriti mjesto u ekipi i dati svoj doprinos u pokušaju kako bismo izborili Europu, koja nam je cilj, rekao nam je Đelmić, koji se nakon potpisa i službenog predstavljanja odmah priključio svojoj novoj momčadi.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije