BiH, NE BiH

Nakon 'jugoslavenskog pasoša' sada bh. Hrvate iseljava putovnica EU

'05.09.2008.,Sarajevo,BiH - Apostolska nuncijatura,susret apostolskog nuncija nadbiskupa Alessandra DErrica i glavnog urednika i direktora Vecernjeg lista-BiH Jozo Pavkovic.Prigodom susreta  Pavkovic
08.07.2014.
u 12:01

Mladi i obrazovani iz BiH s hrvatskim putovnicama odlaze na put bez povratka u Njemačku

https://www.vecernji.hr/hrvatska/nakon-jugoslavenskog-pasosa-hrvate-iz-bih-iseljava-putovnica-eu-949047

Ključne riječi

Komentara 4

MA
mate45
14:26 08.07.2014.

Nije istina da je to put bez povratka. I njihovi su očevi i djedevi išli, kako vi kažete sa jugoslovenskim putovnicama, ali većina ih je svu zaradu ulagala na ove prostore. /samo zbog toga je Z. Hercegovina po standardu života iznad ostalih dijelova BiH / Zbog takvog razmišljanja da se radno mjesto treba dobiti u svom "selu" imamo ovoliki broj nezaposlenih. Posao se tražitamo gdje ga imai nije nikakva sramota otići bilo gdje za poslom ako je to isplativo. Hvala Titi kad nam je to omogućio 60-ti godina a sada hvala hrvatskoj državi kad nam je to omogućila sada da možemo tražiti posao gdje nam je isplativije. Goliko bi dali građani ostalih država proizišle iz bivše Juge da imaju Hrvatsku putovnicu. Prosječni Amerikanac u svom životnom vijeku promjeni mjesto boravka u potrazi za boljim poslom u nekoliko država u razmaku nekoliko tisuća km. i nevraća se više na svoju očevinu pa se tone smatra tragično. Mi plačemo što je netko otišao raditi koju tisuću km od svog sela iako ih većina svu tu zaradu ulaže u svoje selo.

CO
cope
18:28 08.07.2014.

Po tebi Pavkovicu za nas Rvate iz BiH Rvatska putovnica je ustvari Rvatska smrtovnica.Di mi reci gospe ti dino ti obitavas,,nesto te slabo vidjam u tvome rodnom selu,pa nima covik sa kim ni zagangati posteno,svi nas ercegovce izradise od Titete do Vrane jeba ih pas komunisticki ,odnosno ADezeovski

Džoo
21:39 08.07.2014.

Svi i sve drugo je krivo,samo naši političari nisu krivi ni za šta.Naslov bi bio bolji da si napisao"Zbog nesposobnosti,lopovluka i nerada izabranih hrvatskih političkih prestavnika,sve veći broj Hrvata napušta BiH biježeći od svojih krvopija".Ali ko će to napisati u VL kada ste svi u istom loncu.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?