Aktivnosti u HNK

Nakon Jajca HNK Mostar ide u Uskoplje

01.06.2016.
u 10:00

Predstava HNK Mostar “Vanja i Sonja i Maša i još jedan“ autora Christophera Duranga u režiji Nine Kleflin, redateljice iz Zagreba, izvedena je u okviru natjecateljskog programa na sceni Doma kulture Jajce, trećeg dana Kazališnih igara Jajce.

“Vanja i Sonja i Maša i još jedan” djelo je američkog autora Christophera Duranga, dramatičara poznatog po svojim skandaloznim i često apsurdnim komedijama. Tekst je nagrađen nagradom “Tony” za najbolji kazališni komad 2013. godine.

Iz HNK Mostar obavjestili su javnost da će predstava “Ajmo na fuka”, u koprodukciji Narodnog pozorišta Mostar i HNK Mostar, autora i redatelja Dragana Komadine, biti odigrana u četvrtak, 2. lipnja 2016. u Gornjem Vakufu/Uskoplju u Centru za obrazovanje i kulturu u 20 sati, uz besplatan ulazak.

Predstava je izvrsno prihvaćena od mostarske publike, a do sada je uspješno gostovala u Sarajevu, Tuzli, Posušju te u Češkoj Republici u Pragu i Brnu.

Sljedeća gostovanja predstave bit će u okviru projekta PRO-Budućnost u organizaciji Catholic Relief Servicesa i USAID-a.

U povodu početka realizacije projekta, danas (srijeda), u 11.30 sati, na Maloj sceni HNK Mostar bit će održana konferencija za novinare na kojoj će nešto više o samom projektu i predstavi govoriti: Dragan Komadina, redatelj predstave; Saša Oručević i Robert Pehar, glumci; Almir Mujkanović, ravnatelj Narodnog pozorišta Mostar; Ivan Vukoja, ravnatelj Hrvatskog narodnog kazališta Mostar i Majda Behrem-Stojanov, direktorica USAID-ovog projekta PRO-Budućnost. “Ajmo na fuka” prvi je zajednički projekt Hrvatskog narodnog kazališta i Narodnog pozorišta u Mostaru. Riječ je o kazališnom projektu koji se prvi put nakon dvadeset godina izravno i otvoreno bavi hrvatsko-bošnjačkim sukobom, ispreplićući prošlost i sadašnjost te vrlo sugestivno i iskreno progovora o besmislu rata i razloga zbog kojih je vođen. Predstava donosi priču o dva dvojnika - jedan je pripadnik HVO-a, drugi Armije BiH koji se nalaze na suprostavljenim stranama.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije