Nova knjiga

Naklada Ljevak upravo objavila "Karte za izgubljene ljubavnike"

karte za izgubljene ljubavnike
arhiva VL
03.06.2010.
u 10:45

Kroz potragu za nestalim ljubavnicima razotkriva se pričao odnosima unutar jedne pakistanske obitelji koja se upravo doselila u jedan sjevernoengleski gradić

Karte za izgubljene ljubavnike roman je britansko-pakistanskog pisca Nadeema Aslama. Upravo ga je objavila Naklada Ljevak (prijevod Sanaj Ščibajlo, cijena 149 kuna).

U središtu je priče potraga za nestalim ljubavnicima, no traganje za njima u koncentričnim krugovima razotkriva i secira složeno pletivo odnosa koje premrežuje pakistansku useljeničku radničku zajednicu u neimenovanom sjevernoengleskom gradiću.

Aslamova proza plijeni očaravajućim prizorima, obiljem začudnih narativnih postupaka i mračnim sadržajem: istovremeno šekspirijanska i šokantno tipična, ova priča, predivna je i strahovito stvarna. Govori o ljubavi i boli. I kritici i čitateljima dopala se poetična imaginativnost, raskošno zamišljeni likovi i snažan prikaz traumatičnog iseljeničkog iskustva. 

„Promišljena, prosvijetljena, raskošno napisana i bolna, ova bezvremenska knjiga zaslužuje najširu publiku.“, zapisao je književni kritičar David Mitshell. 

Preuzeto sa www.vecernji.hr

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?