od početka godine

Najmanje 219 izbjeglica utopilo se u Sredozemnom moru

izbjeglice
17.01.2017.
u 15:29

Najmanje 219 izbjeglica i migranata utopilo se od početka ove godine u Sredozemnom moru, više nego dvostruko nego u istom razdoblju prošle godine, objavila je Međunarodna organizacija za migracije (IOM), javlja Hina. 

IOM je nakon razgovora s četvero preživjelih iz prošlotjednog potonuća broda koji je krenuo iz Libije objavio kako se strahuje da je na njemu bilo najmanje 180, a ne 110 ljudi koliko se ranije vjerovalo.

"Stoga je broj žrtava dvostruko veći, a sveukupan broj žrtava na Sredozemnom moru u prva dva tjedna ove godine je 219", rekao je glasnogovornik IOM-a Joel Millman tijekom konferencije za medije u Ženevi.

Talijanska obalna straža priopćila je kako brod nije pronađen, pa nije moguće utvrđivanje broja putnika. Preživjeli su u ponedjeljak odvedeni na Siciliju. 

Sveukupan broj poginulih migranata u prva dva tjedna prošle godine bio je 91, otkriva IOM. 

Dužnosnici te organizacije istražuju i izvještaje da je u proteklim danima nestalo 25 migranata na području između Maroka i Španjolske. 

Od 1. do 15. siječnja ove godine u Europu je morskim putem stiglo 2876 migranata i izbjeglica, većinom u Italiju i Grčku. U istom razdoblju prošle godine bilo ih je 23664.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?