mostar

Najljepše Hrvatice u narodnim nošnjama jučer u Kninu, danas u gradu na Neretvi

nošnje
01.07.2016.
u 11:42

Sudionice 3. revije tradicijske odjeće i izbora najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske, kojega organiziraju Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u BiH „Stećak“ i Hrvatska matica iseljenika, posjetile su jučer kraljevski grad Knin gdje su im domaćini bili kninski gradonačelnik Nikola Blažević, njegov zamjenik Slaven Ivić te saborska zastupnica Josipa Rimac, piše portal Tomislavcity.

Podsjetimo, u Reviji i natjecanju sudjeluje 25 djevojaka iz 19 zemalja: Argentine, Austrije, Belgije, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Crne Gore, Čilea, Italije, Kosova, Mađarske, Makedonije, Njemačke, Perua, Rumunjske, Sjedinjenih Američkih Država, Slovenije, Srbije (Vojvodine), Švedske i Švicarske.

U Kninu je boravilo i izaslanstvo općine Tomislavgrad, predvođeno načelnikom Ivanom Vukadinom te predstavnica Udruge “Stećak” Antonija Perković.

Djevojke je na kninskoj tvrđavi u narodnim nošnjama fotografirao poznati bosanskohercegovački fotograf Jasmin Fazlagić a danas stižu u Mostar, gdje će u Gradskoj vijećnici biti upriličen službeni prijem kod mostarskoga gradonačelnika Ljube Bešlića.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?