Izvučeni parovi

Najjači par: Sloboda i Široki Brijeg, bit će neizvjesno u sudaru Orašja i Travnika

24.09.2016.
u 11:00

U osmini finala nogometnoga Kupa BiH našlo se samo sedam premijerligaša (Metalleghe, Krupa, Čelik, Vitez i Olimpic ispali su još u 1/16 finala), te čak sedam federalnih prvoligaša i dva prvoligaša iz Republike Srpske.

Još će premijerligaša ispasti

Nakon izvlačenja parova osmine finala u Vogošći, sa sigurnošću možemo reći da će i u ovom stupnju natjecanja najmanje jedan premijerligaš ispasti, jer je ždrijeb “sastavio” Slobodu i Široki Brijeg, pa matematički dalje može samo jedan od ta dva kluba. Prva utakmica igrat će se na Tušnju, uzvrat je na Pecari: - Nadao sam se nekom lakšem, pa i bližem, ali nećemo valjda sad plakati. Dobili smo za protivnika finalista prošloga Kupa, Slobodu. U našem je susretu sve otvoreno, izgledi su, po meni, podjednaki. Ako je nešto prednost za nas, onda je to što smo u uzvratu domaćini. Međutim, to znači malo, gotovo ništa, rekao je trener Širokoga Brijega Branko Karačić.

Gradski derbi u Mostaru

Drugi po zanimljivosti je susret gradskih mostarskih rivala, Zrinjskoga i Veleža (prvi susret je pod Bijelim brijegom). Nije tu previše važno što je Zrinjski izraziti favorit i što Velež igra jako loše. Ta, radi se o varljivome i neizvjesnom Kupu. Sarajevo je favorit protiv Kozare (prvi susret je na Koševu), a Željezničar još veći favorit protiv Goražda (prvi susret je na Grbavici).

Branitelj naslova pobjednika Kupa BiH Radnik gostuje u Kaknju kod snažnoga Rudara (K), ali uzvrat je u Bijeljini... Na Koševu se igra i prvi susret Bosna Sema – Radnički.

Mladost D/K ugostit će Slaviju, koja nije bez izgleda, jer uzvrat je u Lukavici. Bit će jako neizvjesno u sudaru Orašja i Travnika. Prvi se susret igra kraj Save, uzvrat je na Piroti. Utakmice osmine finala planirane su za 12. i 26. listopada. Posljednjih osam “preživjelih” natjecanje će nastaviti tek na proljeće (četvrtfinale, polufinale i finale).•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije