nagrade

Nagrađeno deset najboljih učeničkih radova na konkursu “Želim bolju BiH”

nagrade
03.04.2016.
u 12:06

Fondacija “Izvor nade” Sarajevo dodijelila je posebne nagrade za deset najboljih učeničkih radova na konkursu za literarni rad o temi “Želim bolju Bosnu i Hercegovinu”. Pet učenika osnovnih škola nagrađeno je sa po 100 KM, a pet učenika srednjih škola sa po 150 KM.

Cilj konkursa je bio afirmirati mlade ljude i uticati na njihovu svijest o važnosti obilježavanja značajnih datuma naše domovine.

Direktor Fondacije “Izvor nade” Sarajevo Harun Tursanović naglašava da je konkurs izazvao pozitivan efekat kod mladih i njihovih roditelja.

“Prvi put realiziramo ovaj projekat. Na osnovu ovog iskustva, zaključili smo da bi mogao postati tradicionalan. Vidjeli smo da postoji interes mladih ljudi za pisanjem literarnih radova, a, s druge strane, i naši donatori žele podržati ovakve i slične projekte”, istakao je Tursanović.

Fondacija želi ostati u kontaktu s mladima i zajedno s njima raditi na ovakvim projektima. “Želimo konkretnu suradnju s mladima. Na kraju, želimo dati svoj doprinos društvu u kojem živimo”, poručio je direktor Fondacije “Izvor nade” Sarajevo Harun Tursanović.

Zlatka Plakalo, učenica četvrtog razreda “Poljoprivredne i medicinske škola” iz Brčko distrikta, smatra da u BiH ima dovoljno mogućnosti i motiva da se mladi razvijaju. Planira studirati medicinu, a voli i pisanje, pa se zanima i za književnost.

“Lijepo je što “Izvor nade” pomaže mladima da razvijaju svoje potencijale u ovako surovoj sadašnjici”, izjavila je Plakalo.

Dalibor Kraišniković, učenik četvrtog razreda Ekonomske škole u Bijeljini, privržen je svojoj domovini. Iako mlad, ima 18 godina, već utiče na svijest mladih kroz omladinski angažman u nevladinom odjelu. Želi Bosnu i Hercegovinu kao što je Njemačka.

“Želim bolju BiH, u kojoj su svi jednaki, u kojoj nema podjela, da možemo imati dovoljno financijskih sredstava za podmirenje osnovnih ljudskih potreba. Mladi moraju biti ambiciozni, ne trebaju odustajati tako lahko”, poručuje Dalibor Kraišniković.

Fondacija “Izvor nade” Sarajevo je humanitarna fondacija, neprofitabilna, nevladina, dobrovoljna i vanstranačka institucija, koja djeluje na području Federacije Bosne i Hercegovine u skladu sa ustavom, zakonima i opšteusvojenim univerzalnim humanim principima i etikom sa ciljem unapređenja duhnovnih, kulturnih, znanstvenih i tradicijskih vrijednosti građana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?