Ljubuški

Načelnik Barbarić: “Letvicu smo ponovno postavili jako visoko”

09.02.2016.
u 08:00

Ljubuški će u iduće dvije godine imati više od 1000 ha pod višegodišnjim nasadima, od čega će više od 500 ha biti veoma tražena ljekovita i aromatična biljka smilje, a preostali dio nasadi masline, vinove loze i različitih vrsta voća

Obilježavanje Dana općine Ljubuški završeno je svečanom sjednicom OV-a, piše Večernji list BiH. Nazočili su brojni uzvanici i gosti: Bariša Čolak, Denis Lasić, Ante Mišetić, Zdenko Ćosić, crkveni velikodostojnici fra Ivan Ševo i fra Velimir Mandić, predstavnici Sveučilišta u Mostaru, zastupnici u federalnim i državnim tijelima vlasti, zastupnici u Skupštini i ministri u Vladi ZHŽ, predsjednici OV-a, načelnici i gradonačelnici susjednih i drugih općina iz BiH i RH, predstavnici političkih stranaka, udruga proisteklih iz DR...

Predsjednik OV-a Ljubuški Tihomir Kvesić je iznio nekoliko povijesnih činjenica i izvora vezanih uz naziv Ljubuškog, a potom je prikazan videouradak kojim je predstavljeno izvješće o radu općinskog načelnika za 2015. godinu i osnovni planovi za 2016. godinu. Ljubuški će u iduće dvije godine imati više od 1000 ha pod višegodišnjim nasadima, od čega će više od 500 ha biti veoma tražena ljekovita i aromatična biljka smilje, a preostali dio nasadi masline, vinove loze i različitih vrsta voća. U prošloj godini ulagalo se u infrastrukturu. Izgrađeno je 16 km kanalizacijskog sustava, preuređen i obnovljen pročistač otpadnih voda, u što je uloženo oko tri milijuna eura, od čega su 80 posto donatorska sredstva. Ulagano je i u uređenje gradskih ulica, lokalnih cesta, u poljsku infrastrukturu, proširenje vodovodne mreže, pomagalo se pri izgradnji i preuređenju vjerskih objekata.

Planirani projekti

Značajan iskorak napravljen je u upravljanju i održavanju kompleksa vodopada Kravica, uspostavljena je naplata parkiranja u užem dijelu grada, obnovljena zgrada OŠ Ivane B. Mažuranić, počela izgradnja kuće za djecu s posebnim potrebama, otvoren poslovni inkubator, u tijeku su provedbe dvaju projekata prekogranične suradnje s Hrvatskom i Crnom Gorom i drugo. U ovoj godini predviđeno je i planirano više veoma važnih i vrijednih projekata. - Općinski proračun je u cijelosti poštovao planirane obveze, apsolutno prema svim korisnicima. Želim vjerovati da smo bili maksimalno socijalno osjetljivi. Predstavljen je i dio planiranih projekata u 2016., letvicu smo opet postavili jako visoko, ambiciozno, vjerujte i vrlo realno. Ovo je poruka i našim građanima, najavljeni projekti jesu - bolje sutra, bolji, ljepši Ljubuški. Ovo je poruka i tzv. dežurnim kritičarima, odnosno različitim centrima moći i interesnim lobijima, rekao je u obraćanju načelnik Ljubuškog Nevenko Barbarić.

Javna priznanja

Na kraju su dodijeljena javna priznanja Općine Ljubuški za 2015. godinu: nagrada za životno djelo Vinku Primorcu, godišnja nagrada poduzeću Roing i zahvalnice općinskog načelnika Ivani Zrimšek Šaravanja i Adisu Jakiću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?