Bez kontrole

Na zračnoj luci u Bruxellesu radi bar 50 simpatizera ISIL-a

bruxelles
Foto: Reuters
1/2
01.04.2016.
u 10:13

Rade kao vozači, osoblje za prtljagu, održavanje instalacija, čišćenje, ali i kao djelatnici u sigurnosnim službama

Dok vlasti temeljno ne poboljšaju sigurnost zaposlenih i putnika, policajci sa zračne luke Zaventem odbijaju raditi u obnovljenoj zračnoj luci nakon terorističkog napada prošlog tjedna.

Tamo rade simpatizeri ISIL-a kao vozači, osoblje za prtljagu, održavanje instalacija, čišćenje, ali i kao djelatnici u sigurnosnim službama. Poslovi su to na kojima imaju pristup gotovo svim dijelovima zračne luke i pristup zrakoplovima, a neki od njih mogu ući u kokpite. Njih krive i za davanje informacija teroristima koji su 22. ožujka na zračnoj luci ubili 15 i ranili stotine ljudi.

Policajci tvrde i da na zračnoj luci ima sve više 'lažnih turista' i da su to i ljudi 'za koje se zna da su se kao džihadisti borili u Siriji' i koje su uhitili, ali da ne znaju što se s njima potom dogodilo.

- Nikakva kontrola putnika i prtljage ne postoji prije nego što dođu do pultova za dobivanje dokumenata za ukrcavanje i predaju prtljage - navode u pismu policajci i ukazuju na velike gužve na parkinzima prije ulaska u zgradu zračne luke, piše Express.co.uk.

Policajci zahtjevaju postavljanje tima za brzo uzvraćanje na zračnoj luci, strožu kontrolu za izdavanje propusnica i otpuštanje osumnjičenih za vezu s islamskim ekstremizmom i terorizmom, prenosi 24sata.hr.

Podsjetimo, i braća bombaši Ibrahim i Khalid el-Bakraoui odgovorni za napade u Bruxellesu, radili su na zračnoj luci ako čistači, tvrdi njihov stric.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije