sarajevo

Na Zimskom salonu knjige naslovi 200 izdavača

Zimski salon knjige
09.12.2016.
u 11:51

Zimski salon knjige u organizaciji TKD "Šahinpašić" počeo je jutros dolaskom i darivanjem prvih posjetitelja u Galeriji Collegium artisticum u Centru Skenderija, a trajat će do 24. prosinca. 

Knjige su izložene na 52 štanda, uz učešće više od 200 izdavača i knjižara iz BiH, Srbije, Crne Gore i Hrvatske, javlja Fena. 

Direktor TKD "Šahinpašić" Ajdin Šahinpašić rekao je da očekuje veliku posjetu Salonu knjige, naglašavajući da i ove godine ta izdavačka kuća nudi bogatu ponudu izdanja.

Govoreći o odnosu između bh. i strane književnosti, Šahinpašić ističe da su domaći naslovi zastupljeni oko 20 posto u cjelokupnoj izdavačkoj ponudi.

- Treba biti realan. Nema dovoljno produkcije. Bez obzira na to koliko mi željeli, nemamo bogatu autorsku produkciju - navodi on, dodajući da domaću književnu produkciju treba njegovati te davati šanse mladima.

I ostali izdavači na Salonu knjige očekuju da će ova književno-prodajna manifestacija opravdati njihova očekivanja, ocjenjujući da je prosinac mjesec darivanja.

Salon će i ovaj put ponuditi značajna sniženja, za nove naslove 25 do 30 posto, dok će za pojedina izdanja sniženja biti i do 80 posto. Bit će otvoren od 10.00 do 19.00 sati, uz besplatan ulaz.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije