krijumčarenje robe

Na Rači oduzet tekstil u vrijednosti 50.000 KM

kamion
26.05.2016.
u 12:29

Na kamionu bh. registarskih oznaka, u ambalaži koja se nalazila na kamionu pronađena je veća količina tekstilne robe koja se pokušala prokrijumčariti u BiH

Zajedničkom aktivnošću carinskih službenika u Carinskoj ispostavi Bijeljina i službenika Odsjeka za provođenje propisa iz Regionalnog centra Tuzla, privremeno je oduzeta razna tekstilna roba u vrijednosti 50.000 KM, priopćeno je danas iz Uprave za neizravno oprezivanje (UNO) BiH.

Kako se pojašnjava, na kamionu bh. registarskih oznaka, koji je iz Republike Srbije ušao u Bosnu i Hercegovinu na Graničnom prijelazu Rača, u ambalaži koja se nalazila na kamionu pronađena je veća količina tekstilne robe koja se pokušala prokrijumčariti u BiH.

Detaljnim pregledom teretnog vozila u Carinskoj ispostavi Bijeljina, unutar kartonske ambalaže službanici UNO pronašli su 26 bala razne tekstilne robe koja nije bila prijavljena za uvozno carinjenje već se pokušala prokrijumčariti u carinsko područje BiH.

Kompletne aktivnosti na terenu su zajedno proveli carinski služenici u Carinskoj ispostavi Bijeljina i službenici Odsjeka za provođenje propisa – Grupe za sprječavanje krijumčarenja iz Regionalnog centra UNO u Tuzli.

S obzirom da to djelo ima obilježje krivičnog djela ovlašteni službenici UNO kontaktirali su dežurnog tužitelja Tužiteljstva BiH radi poduzimanja daljnjih mjera radi procesuiranja odgvornih.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije