Uhićenje

Na području Županije Sarajevo uhićene dvije osobe zbog spida i jedna zbog marihuane

marihuana
VL FOTO
26.11.2015.
u 11:38

Policijski službenici Jedinice za podršku Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo u srijedu su uhitili D.E. (1980.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

Prilikom pretresa kod njega su pronađena dva paketića s materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

O tome je obaviješten tužilac Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, a D.E. je predat u Odjel za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Županije Sarajevo.

Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju krivičnog djela.

Kod B.N. pronađen paketić spida  
Policijski službenici  u srijedu su uhitili B.N. (1981.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pretresa kod njega je pronađen jedan paketić s materijom koja asocira na opojnu drogu spid.

Kod S.S. pronađena marihuana  
Policijski službenici Jedinice za podršku MUPKS-a u srijedu su uhitili S.S. (1982.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga. Prilikom pretresa kod njega su pronađena četiri paketića sa zeljastom materijom koja asocira na opojnu drogu marihuanu.

O tome je obaviješten tužilac Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, a S.S. je predat u Odsjek za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Županije Sarajevo. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentiranju krivičnog djela.

Uhićen G.H. zbog teške krađe 
Policijski službenici u srijedu su uhitili G.H. (1969.) iz Sarajeva zbog sumnje da je počinio krivično djelo teška krađa.

On je istog dana zatečen na izvršenju teške krađe novca iz ormarića za dobrotvorne priloge u Staroj pravoslavnoj crkvi, ulica Mula Mustafe Bašeskije, općina Stari Grad Sarajevo.

O tome je obaviješten tužilac Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, a protiv uhićenog će biti poduzete zakonom predviđene mjere.

Razbojništvo u prodavnici ''Klas''  
Nepoznata osoba u srijedu je izvršila krivično djelo razbojništva nad radnicom u prodavnici ''Klas'', u ulici Asima Ferhatovića, općina Centar Sarajevo.

Uz prijetnju pištoljem ukradena je određena suma novca.

O tome je obaviješten tužilac Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršioca.

Razbojništvo kladionici ''Formula'' 
Dvije nepoznate osobe u srijedu su izvršile krivično djelo razbojništva nad radnicom u sportskoj kladionici ''Formula'',  u ulici Envera Šehovića, općina Novo Sarajevo.

Uz prijetnju nožem ukradena je određena sumu novca.

O tome je obaviješten tužilac Županijskog tužiteljstva u Sarajevu, a policijski službenici rade na rasvjetljavanju krivičnog djela, identifikaciji i pronalasku izvršilaca.

Stanje u saobraćaju 
Na području Županije Sarajevo u protekla 24 sata dogodilo se ukupno 11 prometnih nesreća, od toga deset s materijalnom štetom i jedna s lakše povrijeđenom osobom.

Zbog upravljanja motornim vozilom pod deistom alkohola iz prometa je isključeno sedam vozača.

Isključeno je i osam osoba zbog upravljanja motornim vozilom bez položenog vozačkog ispita, dva motorna vozila zbog isteka važnosti prometne dozvole  i tri neregistrirana motorna vozila, priopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije