Nogomet

Na Podavali novi trener, nova igra i sve bolji rezultati

29.09.2016.
u 07:00

Teško je, ustvari nemoguće, razumjeti nogometna pravila, ista ekipa, isti teren, različiti protivnici. GOŠK-u je najprije u tom trenutku “fenjeraš” Sloga iz Simina Hana održao predavanje o pristupu i igri, preokrenuvši rezultat s igračem manje u zadnjih deset minuta.

Ravnopravna igra

Potom su Gabeljeni u Kupu protiv branitelja trofeja Radnika bili više nego ravnopravni, izgubili su minimalnim rezultatom poslije pogreške svojih igrača, a onda je došao bivši premijerligaš Travnik, a lavovi su eksplodirali.

GOŠK je poveo 1:0 već u prvoj minuti, a u 41., za prilike u Prvoj federalnoj ligi, imao je nevjerojatnih 4:0!

Razlika je bila jedino u tome što je protiv Sloge momčad vodio Nedim Jusufbegović, sad već bivši trener momčadi, protiv Radnika Nikola Sušak - pomoćni trener, dok je protiv Travničana na klupi sjedio novi trener Zlatko Križanović Vukas, koji je ranije već u dva navrata vodio Gabeljane. Gledali smo kako GOŠK “razbija” Travnik, nižući prilike i pogotke, pitajući se – zar promjena trenera može izazvati takvu transformaciju?

Iako su smjene trenera u bh. nogometu moda, u slučaju prvoligaša iz Gabele, pokazala se jako poticajnom. GOŠK je postigao četiri pogotka, a mogao je još bar toliko da je realizirao neke od petnaestak prilika koje su njegovi nogometaši stvorili. Uglavnom, nikome od dvjestotinjak na Podavali nazočnih ljubitelja nogometa nije bilo jasno – što se dogodilo u samo osam dana.

Pokušao je na to odgovoriti Zlatko Križanović Vukas, novi trener lavova.

Čista pobjeda

- Našao sam se u vrlo delikatnoj situaciji, pred velikim izazovom – kako momčad koja je bila jedan od pretendenata za prvo mjesto vratiti u psihološku, pa i fizičku stabilnost. To je bio i glavni cilj, dva - tri treninga koja sam prije utakmice protiv Travnika s njima održao. Napravili smo neke taktičko-tehničke promjene u igri, načinu i pristupu, što se pokazalo djelotvornim za dobru i stabilnu igru za stvaranje brojnih prilika, tek pred kraj utakmice došlo je do manjeg pada, što je i logično. Dati Travniku, koji slovi kao glavni kandidat za prvo mjesto i povratak u Premijer ligu, četiri gola nije mala stvar.

Možda je tome doprinijela činjenica da sam ih gledao protiv Čapljine u Bjelavama, pa sam uočio neke njihove slabosti. Sve u svemu, zadovoljan sam početkom i odnosom igrača, idemo dalje.

Feđa Dudić, pomoćni trener vezira, kratko je konstatirao nakon utakmice:

- Sasvim zaslužena pobjeda GOŠK-a, čista kao suza. Nadigrali su nas u svim segmentima, pokazali kako se bori na terenu. Mi smo zakazali, ali ne jedan pojedinac, nego cijela ekipa. Suđenje besprijekorno, prijem za svaku pohvalu, a naši momci se trebaju zapitati zar se ovako bori za svoj klub“.

- Bilo je teško, igrali smo pod pritiskom, pod imperativom, jednostavno morali smo pobijediti, pokazati sebi i drugima da možemo. Smatram da ova ekipa može puno, a to ćemo i pokazati, rezime je izjave Aleksandra Nikolića, vratara Gabeljana.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije