nogomet

Na osam utakmica 47 pogodaka

drugaliga03_nnn_bih_27052015
03.09.2015.
u 06:30

Na osam utakmica 3. prvenstvenog kola drugoligaši južne skupine zabili su, pomalo nevjerojatnih, 47 pogodaka, što je gotovo šest po utakmici. Ovakvu golgetersku učinkovitost teško je naći na ovim prostorima, pa i šire.

Teško je također naći natjecanje u kojem je svih šesnaest klubova u jednom kolu zabilo najmanje pogodak, a baš to je uspjelo drugoligašima južne skupine.

Gledatelji su se najviše nauživali učinkovitosti napadača u Neumu gdje je čitlučko Brotnjo visoko svladalo domaćine sa 7:2 (Penava 2, Golemac 2, Marić, Soldo i Čilić za Brotnjo, Lovrić i Matić za Neum). Bila je ovo druga gostujuća pobjeda Čitlučana koji, čini se, misle ozbiljno.

A proljetos su muku mučili i jedva uspjeli izboriti ostanak. Nakon dva kola, vodeća Sloga iz Uskoplja doživjela je u gostima kod Rame pravi potop, završilo je 1:7 (Vladić 2, Šimunović 2, Babić, Topić i Džalto za Ramu, Latić za Slogu).

Posušje je s 5:2 nadigralo Kamešnicu na Mokrom docu (Da. Begić 4, Do. Begić za Posušje, Čeko 2 za Kamešnicu).

Sedam pogodaka vidjeli su i gledatelji na Zgonama. Troglav 1918. je u utakmici preokreta nadigrao Grude 4:3.

Za Livnjake su zabili Velić, Perajica, Markov i Bilić, za Grude M. Mikulić, Bilić (ag) i Pinjuh. Tomislav je visoko svladao Kupres (5:1) pogocima Pavića 2, F. Jurića 2 i I. Jurića, dok je počasni pogodak za Kupres postigao Radić. Šujica i Turbina podijelile su bodove (2:2).

Za Šujičane oba je pogotka zabio Radoš, za Jablaničane su pogodili Zukić i Bešo. Klis i Stolac podijelili su bodove (1:1 – Islamović za domaće, Šehić za goste). Iskusniji Igman slavio je u Blagaju 3:1 (Cerovina za Blagaj, Bajrić, Kašić i Sultanić za Igman).

Poredak: Brotnjo 9, Tomislav 7, Igman, Posušje, Grude, Sloga i Troglav 1918. 6, Turbina 5, Klis 4, Rama, Neum i Kupres 3, Šujica 2, Stolac i Kamešnica 1, Blagaj 0 bodova.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije