Održano tradicionalno druženje djelatnika Stanić grupacije s dužnosnicima HDZ-a BiH i predstavnicima Veleposlanstva RH u BiH

Na nogometnom terenu Stanići slavili nakon jedanaesteraca

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
26.06.2016.
u 07:33

Na nogometnu euforiju koja upravo vlada Europom, ali i ostatkom svijeta, nitko nije imun. Gledajući svoje favorite i navijajući za njih, mnogi su poželjeli okušati se na terenu, pa čak i oni koje je teško zamisliti u dresu. Među njima svakako su političari, ali i poduzetnici. Daleko od stresne svakodnevice, na ranču obitelji Stanić na Gajicama, u općini Kreševo, jučer je, uoči utakmice Hrvatska - Portugal, održan susret višegodišnjih rivala, ekipe dužnosnika HDZ-a BiH za koju je zaigrao i Dragan Čović, predsjednik stranke i hrvatski član Predsjedništva BiH, te momčadi koju čine djelatnici Stanić grupacije za koju su, među ostalima, igrali i braća Svjetlan i Goran Stanić. Na terenu puno akcije, brojne prilike, ali i golovi. I jedna i druga ekipa protivničku mrežu zatresla je ukupno po šest puta te se moralo na izvođenje jedanaesteraca. Na kraju je slavila momčad Stanića rezultatom 9:7. Pobjednici su za poražene imali smo riječi hvale, a više nego dobrom ocijenjena je igra najvišeg hrvatskog dužnosnika u BiH Dragana Čovića. “Iznimno je dobar i na sportskom terenu. Vrlo lukav, s dobrom taktikom koja daje rezultate. Da nije izabrao politiku, bio bi uspješan nogometaš”, ocijenio je Čovićeve nogometne vještine Svjetlan Stanić, uspješan poduzetnik u BiH, ali i RH, koji je podrijetlom iz Kreševa. Zamjena odijela i kravate nogometnim dresom političarima se itekako svidjela, a kratak izlet u svijet sporta, kažu, više im je nego dobrodošao. “Pravo je osvježenje u ovim vrućim ljetnim danima prepustiti se sportu. Iz perspektive političara baviti se sportom je predivno jer u njemu je puno više fer i korektnog ponašanja nego u politici. Bilo mi je zadovoljstvo igrati protiv uvijek dobre i uspješne ekipe Stanića”, kazao nam je Čović, predsjednik HDZ-a BiH i član Predsjedništva BiH, nakon utakmice na Gajicama. A u susretu su, osim igrača, uživali i brojni navijači, dužnosnici HDZ-a BiH na svim razinama vlasti. Istina, za neke su mnogi nagađali za koga navijaju. Jedan od njih je i Radoje Vidović, načelnik općine Kreševo, koji je dugogodišnji HDZ-ovac i predsjednik OO stranke u Kreševu, ali je i na čelu općine koja je poduzetnicima poput Stanića širom otvorila vrata. No, Vidović je na pitanje za koga navija bez razmišljanja odgovorio: “Zna se”. Bez ljutnje tko je koga bodrio, sport je u ovom slučaju bio u drugom planu.

U prvom je bilo druženje i rekreacija u prekrasnom krajoliku u kojemu je svatko za sebe našao zanimaciju. Tradicija održavanja ovakvih susreta, potvrdili su nam domaćini, duga je desetak godina. Osim hrvatskih dužnosnika te vlasnika i zaposlenika Stanić grupacije, pozivu su se i ove godine rado odazvali i predstavnici Veleposlanstva RH u BiH na čelu s veleposlanikom Ivanom Del Vechijem.

Uživali su, kažu, u prekrasnom krajoliku ističući kako im je nevjerojatno da su za samo 30-ak minuta uspjeli pobjeći iz gradske gužve i vreline glavnog grada BiH u oazu zelenila, mira i prekrasne prirode. Druženje uz sport i rekreaciju bila je samo kruna prekrasnog dana u kojemu su na Gajicama u Kreševu proslavili Dan državnosti Republike Hrvatske.

Ključne riječi
HDZ

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?