Dokumentarni festival

Na natječaj za Mediteran Film Festival pristiglo 400 filmova

MFF
25.05.2016.
u 13:32

Organizatori poručuju kako, uz dobru filmsku atmosferu, ni ovu godinu neće izostati odlična zabava i druženje na filmskom trgu te ležerni i opušteni after partyji

Završen je natječaj za prijavu dokumentarnih filmova na 17. Mediteran Film Festival (MFF), koji će se od 24. do 27. kolovoza održati u Širokom Brijegu, a najbolji filmovi za natjecateljski program biraju se među 400 naslova pristiglih na MFF adresu.

Kako je priopćeno iz MFF-a, izbornik Festivala Damir Čučić pregledat će dokumentarce koji dolaze iz 22 mediteranske zemlje te će u natjecateljski program 17. MFF-a ući oni koji budu sadržavali najviše kvalitativne, estetske, umjetničke i tehničke vrijednosti.

Mediteran Film Festival, kako je istaknuto, dijeli filmove u dva natjecateljska programa. U jednom dijelu natjecat će se kratki dokumentarci u trajanju do 30 minuta, a u drugom dokumentarni filmovi koji traju više 30 minuta.

Šesteročlani međunarodni žiri, koji će činiti prošlogodišnji pobjednici, kao i poznati redatelji i filmaši iz regije, ocjenjivat će filmove, a tijekom festivala odlučivat će o najboljim dokumentarnim filmovima s područja Mediterana, dok će jednu nagradu tradicionalno dodijeliti publika.

Na jednom od najvećih dokumentarnih festivala u regiji tako će se i ovu godinu, uz spomenuti natjecateljski program, moći vidjeti i najnovija svjetska dokumentarna ostvarenja, projekcije igranih filmova, ali i premijere filmova domaćih autora.

"MFF s ponosom nastavlja i suradnju s filmskom mrežom HBO, kao i projektom Otvorenog kina u središtu grada. Festival ide korak naprijed i s organizacijom filmskih radionica te će nastaviti suradnju s "Outside the Lens", američkim filmskim kampom iz San Diega i početi s edukacijom već sredinom kolovoza", stoji u priopćenju.

U tijeku je izrada vizualnog rješenja za ovogodišnji Festival, a organizatori poručuju kako, uz dobru filmsku atmosferu, ni ovu godinu neće izostati odlična zabava i druženje na filmskom trgu te ležerni i opušteni after partyji.

Generalni pokrovitelj 17. Mediteran Film Festivala je HT Eronet.

Ključne riječi
MFF

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?