Sindikati

Na mirnim prosvjedima zatražena isplata naknada ali i najavljen štrajk upozorenja

SONY DSC
01.02.2016.
u 07:00

Sindikati predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja USŽ-a, policije i državnih službenika i namještenika održali su u subotu na gradskom trgu u Bihaću jednosatni mirni prosvjedni skup na kojem su najavili da će zbog neizmirenih obveza Vlade USŽ-a prema proračunskim korisnicima u ponedjeljak stupiti u svakodnevni polusatni štrajk upozorenja u osnovnim i srednjim školama, a pripadnici policije i tijela uprave u jednosatni štrajk upozorenja, koji će trajati sve do ispunjenja zahtjeva, piše Večernji list BiH.

Predstavnici sindikata predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja su na mirnim prosvjedima na gradskom trgu još jednom pozvali Vladu USŽ-a da u cijelosti izmiri preuzete obveze definirane ranije potpisanim ugovorom, isplati sva dugovanja prema zaposlenima u obrazovanju.

Predsjednica Sindikata predškolskog i osnovnog obrazovanja USŽ-a Zehra Hadžić pozvala je Vladu da se s njima dogovori o isplati plaća i naknada u predstojećem razdoblju, kako bi se one svaki mjesec isplaćivale u kontinuitetu. Okupljenima se na prosvjednom skupu obratio i predsjednik SSS USŽ-a Muhamed Mahmutović i izrazio punu potporu njihovim zahtjevima.

– Zaposlenici koji primaju plaću iz proračuna Unsko-sanske županije više ne mogu trpjeti samo obećanja i dogovore koji se ne poštuju, nego će Vlada morati stvarno početi ispunjavati dogovoreno i isplaćivati ono što su radnici koji primaju plaću iz proračuna zaradili. Poznato je da je plaća za studeni isplaćena tek prije dva dana, kaže Mahmutović.

Članove sindikata na prosvjedima poduprli su u njihovim zahtjevima članovi sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja iz Sarajevske, Zeničko-dobojske i Srednjobosanske županije. (st)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?