15. Čapljina fest

Na festivalu duhovne glazbe u Čapljini svi su pobjednici

CAPLJINA1_FRM_BIH_271115
28.11.2015.
u 07:00

Kako je ovo bilo 15. izdanje, Čapljina fest okupio je i 15 izvođača. Festival je još jednom položio ispit jer su izvođači, a i publika, u dvorani kina Mogorjelo cijelo vrijeme bili raspjevani i raspoloženi

I dok se u BiH, ali i diljem cijelog svijeta, u posljednje vrijeme najviše govori i strahuje od mogućih sigurnosnih problema, Čapljinci su imali prigodu uživati u onome što se moglo vidjeti i čuti na odlično pripremljenom i realiziranom 15. izdanju Čapljina festa, piše Večernji list BiH. Tako je ovaj tradicionalni festival duhovnog stvaralaštva još jednom pokazao kako se i duhovna glazba može izvoditi na jedan poseban način, pri čemu posebno nadahnuće imaju autori skladbi, ali i sami izvođači.

Položen ispit

Stoga je Čapljina fest još jednom položio ispit jer su izvođači, ali i publika, u dvorani kina Mogorjelo cijelo vrijeme bili raspjevani i iznimno dobro raspoloženi. Kako je ovo bilo 15. izdanje, Čapljina fest okupio je i petnaest izvođača, kako pojedinačno tako i u glazbeno-pjevačkim sastavima kojima inače i dobro "leži" ovaj prostor i ambijent dvorane kina Mogorjelo. Zanimljivo je i to da su se sve skladbe izvodile uživo, a izvođači su se posebno pripremali za nastup na njima omiljenom festivalu.

"Uz činjenicu da je iza nas već toliko godina rada i stvaranja, raduje nas i podatak da su ovo sve autorske skladbe iza kojih stoje naši vrijedni Čapljinci i njihovi prijatelji. Sve nam to daje posebnu energiju u ovom teškom vremenu za običnog čovjeka, kako u našoj zemlji tako i u cijelom svijetu. Ovo je sada već nadaleko prepoznatljiv glazbeno-scenski događaj i svima nam je zadaća da Čapljina fest doživi svoju duboku starost. Neka traju duhovna glazba te druženje i veselje svih mladih ljudi na ovom festivalu na kojem su svi pobjednici", istaknuo je uime organizatora fra Mile Vlašić te na kraju svim sudionicima podijelio zahvalnice, ali i posebne kipiće Kraljice Mira koji su prepoznatljiv znak Čapljina festa. Na ovogodišnjem Čapljina festu nastupili su: Slevena Vego, Magdalena Brkić, Zlata i Slavica Jakić, Kristina Brečić, Iva Kožul, Anamarija Sušac, Marija Pavlović, Nikolina Bulut, Ljubica Pavlović, Ana Miletić, Daliborka Dusper, Gabrijela Grmača, Ana Jurković, Paula Zubonja, Mili Vego i Biljana Pendić.

Druženje uz pjesmu

I nakon službenog dijela programa nastavljeno je zajedničko druženje uz dobru glazbu i pjesme.*

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije