02.11.2013. u 16:15

Eugen Husak nesvjesno je ispisao hommage Jošku Martinoviću, ali on s prilogom ne bi kasnio 12 dana

Nakon navlas identičnog izvještaja na blagdan Svih Svetih, koji uključuje javljanje uživo kraj tisuća lampaša iz mirogojskog mraka, tri izjave i priču o gužvama na prilazima groblju (kakvih je u prisavskim arhivima već na desetine), Dnevnik HTV-a sinoć šokira živom, na trenutke i neviđeno živahnom pričom. Dežurni urednički dvojac šalje svog Eugena Husaka na vožnju uzduž autoceste A1 sa zadatkom da snimi "malu inventuru sumnjivih poslova".

Na putu prema jugu, on najprije kleči uz cestu i grli signalni stupić kojeg smo preplatili, doznajemo, 19 puta. Javlja se i s prijelaza za divljač. "Dok je medo spavao zimski san sagrađena je manja cesta, koja je koštala kao da smo medi platili šumski Golden Gate", zanosi se do te mjere da zaboravlja pojašnjenje gledateljima koji ne dolaze s engleskog govornog područja. Potom priča o nevaljalim drvosječama, pa se javlja se iz zahoda. "Tu bi se i šeik zamislio jer ovdje su samo wc školjke plaćene 5000 kuna po komadu. S daskom, naravno, još sto eura više", kaže dečko koji obećava, pa ljutito udari vratima i protestno išeta iz kadra.

Trenutak kasnije, rukom pokazuje prema sumnjivom brdu i pritom stoji posred autoceste, no promet je, srećom, rijedak. "Dubrovnik je daleko, a monetizacija sve bliže", zaključuje svoje javljanje iz Ploča ovaj novi televizijski superjunak, koji je možda i nesvjesno baš na Sve svete ispisao hommage kolegi reporteru Jošku Martinoviću. Samo, neprežaljeni Joško tom bi se cestom provezao barem onda kad je uhićen negdašnji čelnik HAC-a Josip Sapunar, čemu je točno 12 dana.

PLUS

Mlađahni voditelj Briljanteena Andrija Škare i njegov gost Velimir Grgić ulijevaju nadu da obrazovni program ne tretira novu generaciju kao cyber mutante

MINUS

Premda HTV-ova serija "Na terapiji" ima potencijala, gledati kako možda i ponajbolji domaći glumci glume da glume na trenutke je zaista nepodnošljivo

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?