Međunarodno priznanje

MTM uvodi nagradu “Grozdanin kikot”

20.01.2017.
u 09:00

Umjetničko vijeće Mostarskoga teatra mladih donijelo je odluku o uvođenju nagrade “Grozdanin kikot” kao međunarodnog priznanja pojedincima za doprinos razvoju dramskog odgoja.

Formiranjem Centra za dramski odgoj 27. ožujka 1997. godine postignut je dogovor između Umjetničkog vijeća Mostarskoga teatra mladih i Predsjedništva Centra za dramski odgoj o prenošenju ovih aktivnosti s MTM-a na CDO. Nagradu “Grozdanin kikot” dodjeljuje Centar za dramski odgoj na osnovi odluke peteročlanoga međunarodnog žirija koji imenuje Upravni odbor Centra za dramski odgoj. Žiri se imenuje svake godine do 25. prosinca tekuće godine. Nagrada se, u pravilu, uručuje na svečanosti 24. veljače, na godišnjicu osnivanja Mostarskoga teatra mladih.

Svake godine mogu se dodijeliti do četiri pojedinačne nagrade “Grozdanin kikot”, o čemu odlučuje žiri. Također, svake godine može se dodijeliti i jedna posebna nagrada pojedincima ili institucijama koji su stvaranjem uvjeta potpomogli razvoj i unapređenje dramskog odgoja, o čemu odlučuje žiri. Nagrada se dodjeljuje pojedincima koji su dali značajan doprinos razvoju dramskog odgoja u Mostaru, Bosni i Hercegovini, ali i u svijetu. Nagrada se sastoji od plakete čiji je autor akademski slikar Jusuf Nikšić.

Posebna nagrada može se dodijeliti i organizacijama, institucijama, festivalima, tijelima vlasti… Svečanost dodjele nagrade “Grozdanin kikot” osmislit će UO Centra za dramski odgoj. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije