Zidane:

Mourinho nema šanse da dovede Varanea

Zinedine Zidane
Reuters/PIXSELL
13.02.2016.
u 15:39

Zinedine Zidane, trener Real Madrid izjavio je kako Jose Mourinho, ukoliko postane menadžer Manchester Uniteda, nema šanse da dovede Raphaela Varanea.

Britanski mediji prosljednjih dana raspisali su se o tome kako je Mourinho već dogovorio da od niduće sezone sjedne na klupu Manchester Uniteda, a neki su već počeli da pišu o tome koga će sve dovesti na Old Traford. Prema tim navodima najveća želja Porugalca je Varane, defanzivac Real Madrida kojeg je on i doveo u kraljevski klub iz Lensa 2011. godine.

"Naravno, normalno je da Mourinho želi dovesti Varanea. On ga dobro poznaje, doveo ga je u ovaj klub. Međutim, i ja želim da Varaene ostane u Madridu. On je budućnost našeg kluba", rekao je Zidane za španske medije.

Iako su mu tek 22 godine Varane je već odigrao 26 utakmica za A reprezentaciju Francuske. Sa Realom je u rujnu 2014. godine potpisao novi šestogodišnji ugovor, tako da bi obeštećenje za njega moglo biti izuzetno visoko. Od dolaska u Madrid odigrao je 139 utakmica u svim takmičenjima i postigao šest golova.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?