“Izbori se za Mostar”

Mostarci se izjašnjavaju o stanju u gradu

mostar
02.10.2016.
u 15:24

Građani Mostara, umjesto na izborima, danas su se izjašnjavali o stanju u gradu na Neretvi. Mladi iz nekoliko nevladinih organizacija organizirali su akciju “Izbori se za Mostar”, a rezultati ovog glasovanja bit će upućeni visokom predstavniku i svim relevantnim institucijama…

Udruženja građana Mostara koja se bave pitanjima mladih: Agencija lokalne demokracije Mostar, Vijeće mladih grada Mostara, OKC Abrašević i Udruženje mladih psihologa organizirali su danas u tom gradu akciju pod nazivom “IZBORI se za Mostar”, javlja Fena. 

U okviru akcije, građani Mostara imaju priliku glasovati do 19 sati na tri biračka mjesta: Španjolski trg, Trg Musala i plato ispred Mepas Mall-a.

Govoreći o toj inicijativi, glasnogovornica Vijeća mladih grada Mostara Tajma Tiro kazala je kako su željeli pitati građane što oni misle o svemu te su pripremili glasačke listiće s četiri simbolična pitanja.

– Potaknuti činjenicom da je Mostar jedini grad koji nema lokalne izbore odlučili smo se na jednu ovakvu inicijativu koja potiče isključivo od mladih ljudi – naglasila je Tiro dodavši kako žele podršku svih građana jer je ovo, kako je kazala, zajednički problem.

– Želimo poručiti da Mostar ima budućnost i nadamo se velikoj podršci građana – zaključila je Tiro.

Organizatori su istaknuli kako je akcija ‘IZBORI se za Mostar’ isključivo inicijativa mladih građana grada Mostara bez političkih i stranačkih utjecaja, te da ni na kakav način nema namjeru ometati niti utjecati na izborni proces i izborne rezultate.

Dodali su kako je ovo prilika da savjesni građani Mostara prekinu agoniju i pošalju jasnu poruku da imaju pravo birati i biti birani, da imaju pravo na funkcionalnu vlast i pravo na grad.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?