Nakon derbija sa Sarajevom

Mostarci nakon 13 kola korak bliže naslovu

BiH,22.10.16. Mostar,Stadion Bjeli brijeg,   Pripremna utakmica  Zrinjski - Sarajevo Photo:Stojan Lasic
24.10.2016.
u 09:00

Zrinjski se možda već u 13. kolu prvenstva vjerojatno riješio jednog od kandidata za naslov prvaka. Mostarci su protiv Sarajeva ostvarili minimalnu pobjedu (1:0) koja je Zrinjski odvela na 11 bodova prednosti u odnosu na Sarajevo.

Jaki kod kuće

Bila je ovo za plemiće sedma pobjeda na domaćem terenu u isto toliko susreta. Zrinjski je u potpunosti nadigrao Sarajevo, njegov protivnik je imao jednu priliku koja je možda bila ozbiljna, dok je Zrinjski uz malo sreće i koncentracije mogao napuniti dobro mrežu Sarajeva. Treba napomenuti kako je Sarajevo bilo u usponu forme pred ovu utakmicu, a da se Zrinjski u zadnje vrijeme malo mučio. Ipak, zasluženost pobjede priznao je i strateg Sarajeva Mehmed Janjoš:

- Zrinjski je pobijedio zasluženo. Ahmetović je imao jednu priliku glavom, a Bekić je potom loše riješio situaciju na kraju utakmice, ali Zrinjski je zaslužio pobjedu i ja mu čestitam na tome. Zrinjski ima sjajne nogometaše, sjajno je vođen i ja im čestitam od srca na svemu. Nama preostaje do stanke skupiti što je moguće više bodova, a onda se u stanci pripremiti i igrački osnažiti - kazao je trener Sarajeva Mehmed Janjoš.

Laknulo je bilo i treneru plemića Vinku Marinoviću, koji je s velikim oprezom najavljivao ovu utakmicu.

- Imali smo dobre prilike koje nismo iskoristili, ali uspjeli smo postići taj pogodak i pobjeda je sasvim zaslužena. Čestitam momčadi na zalaganju i borbenosti, ali i navijačima koji su nas bodrili 90 minuta. Ovo nam je bila jedna od važnijih utakmica, imamo 11 bodova više od Sarajeva i sada imamo priliku ići iz utakmice u utakmicu pa ćemo pokušati zadržati ovu prednost - izjavio je Marinović.

Pripreme za Europu

Zrinjski je ove sezone uvjerljivo najjača momčad u Premijer ligi. Protivnici su protiv plemića najviše motivirani, a što Mostarci odigraju više jakih utakmica, to će biti bolje za njih. Mostarci imaju plan i iduće sezone izaći u Europu, a u ovom trenutku i s ovom prednosti na ljestvici imaju priliku mirno graditi momčad i igru za natjecanja na višoj razini. U mostarskom klubu još ne žele reći kako su favoriti za naslov prvaka, ali u ovom su trenutku definitivno najveći kandidat. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije