ZRAČNI KORIDOR

Mostar povezan sa svjetskim središtima

zrakoplov
Foto: VL FOTO
18.04.2014.
u 10:56

Prvi zrakoplov na novoj redovitoj zračnoj liniji s Rimom jučer sletio u mostarsku Zračnu luku

- Kada smo sletjeli, vidim vatrogasna vozila prskaju zrakoplov, gledam da nije negdje požar. Nisam znao da je ovo prvi let iz Rima prema Mostaru - rekao nam je jučer Josip Vučić nakon slijetanja u Zračnu luku Mostar. On je, inače, trebao sletjeti u Split, ali je zrakoplov Croatia Airlinesa bio već rezerviran. - Išao sam poslovno i zajednica koja se brinula o rezervaciji karte za povratak mi je našla ovu liniju - ispričao nam je Josip Vučić koji je tako postao prvi Hercegovac koji je letio na novoj redovitoj zračnoj liniji Rim - Mostar. Jučerašnje slijetanje talijanskog zrakoplova ujedno je bio i veliki događaj za Mostar.

Konačno su otvorena vrata Hercegovine prema svijetu zahvaljujući ovome zračnom koridoru. Ovim povodom u Zračnoj luci Mostar je održana i prigodna svečanost gdje su se okupili brojni dužnosnici koji su pomogli projekt, ili, pak, oni koji će pomoći u budućnosti.

Razvoj Mostara

Predstavnica Vijeća ministara Željena Zovko je istaknula kako je vezom s Rimom Mostar konačno otvoren svijetu.

- Ova linija je uspjela povezati ono što Mostar dugo vremena nije imao, a to je otvoriti Mostar prema svim svjetskim središtima. Ovo je izravan ulazak u svijet, Međugorje je puno toga učinilo za BiH i Mostar koji je konačno dobio ono što mu je najpotrebnije, a to je jačanje veza prema inozemstvu - rekla je Zovko. Sličnu poruku je prenio i mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić koji je izrazio nadu kako ovo nije posljednji projekt koji Mostar radi s talijanskim partnerima. - Hvala talijanskim gostima koji su pomagali kada nam je bilo najteže, a i danas nam nastavljaju pomagati - naglasio je Bešlić.

Potrebna potpora

Direktor mostarske Zračne luke Marin Raspudić jučer je pozvao novinare da svojim radom doprinesu ovim i sličnim projektima, te da se javnosti prezentira važnost jačanja zračnog prometa u BiH. - Naročito su nam pomogli oni koji nisu vjerovali u ovaj projekt jer smo zbog njih ovo i učinili - poručio je Raspudić te dodao kako će Vlada FBiH i Vlada HNŽ-a u prvoj godini morati financijski pomoći ovu zračnu liniju u određenom iznosu. Zadovoljstvo početkom realizacije projekta su izrazili i predstavnici talijanskog Mistral Aira, te predstavnici Veleposlanstva Italije u BiH. - Ovaj projekt znak je da se proširuju potencijali u suradnji Italije i BiH. U fazi smo inauguriranja konzula u Mostaru koji će biti na usluzi svim građanima Italije koji dolaze ovdje. Također, uloga konzula će biti i razvijanje gospodarskih odnosa dvije zemlje - rekao je uime talijanskog Veleposlanstva pomoćnih talijanskog veleposlanika u BiH Stefano Stucci. Predstavnici Mistral Aira su dodali kako ova zračna linija nije pomoć samo religijskom turizmu između dvije zemlje, nego turizmu u cijelosti. - Mostar je preko Rima povezan sa svim europskim metropolama, a naši zrakoplovi iz Catanije, Napolija, Barija već slijeću u mostarsku Zračnu luku - rekli su predstavnici Mistral Aira. Za prvu godinu suradnje predviđena su dva leta tjedno, a cijena povratne karte je 180 eura. Mnogi Hercegovci su već iskazali želju ovom linijom putovati u Rim.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?