riješena talačka kriza

Moskva: Otmičar se predao policiji

moskva
25.08.2016.
u 07:38

Policija će predati istražiteljima muškarca koji je jučer držao taoce u banci u centru Moskve nakon čega se predao.

- On se sam predao policiji i odveden je istražiteljima da ga ispitaju", rekla je glasnogovornica Ruskog istražnog komiteta za Moskvu Julija Ivanova, javlja Tass.

Muškarac, koji je u banci u centru Moskve zarobio više talaca prijeteći da će je raznijeti, predstavlja se kao poduzetnik iz Moskovske oblasti, a neimenovani izvor iz policije rekao da je, prema prvim podacima, utvrđeno da je riječ o Aramu Petrosjanu.

- Prema prvim podacima utvrđeno je da je to Aram Petrosjan, rođen 1961. godine", navodi taj izvor za Tass.

Prethodno, muškarac je pristao na razgovore s policijom.

On je rekao da je poduzetnik iz Moskovske oblasti, a neimenovani izvor iz policije navodi da je otmičar precizirao da je proizvodio komplete za prvu pomoć, ali je bankrotirao.

Tass je prethodno objavio, pozivajući se na neimenovani izvor iz policije, da je otmičar unaprijed planirao napad na banku.

- On je napravio nešto nalik eksplozivnoj napravi i čak kupio voki-toki", precizirao je on.

Policija je proširila zabranjenu zonu ispred banke u centru Moskve s 50 metara na oko 200 metara, navodi dopisnik Tass-a.

Kako je ranije prenijela ruska agencija, pozivajući se na izvor u policiji, šef policije Moskve Anatoli Jakunjin vodio je pregovore s otmičarem.

Otmičar je, kako se navodi, imao eksplozivnu napravu, prenosi RT.

Incident se odvijao u banci Citybank u centru ruske prijestonice, javila je agencija Tass. Na licu mjesta su pripadnici policije i ruske Nacionalne garde.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije