Derbi u Mostaru

Momčadi nisu zadovoljne bodom, ali je zato zadovoljna mogla biti publika

BiH,28.02.2016.Mostar Stadion Bijeli brijeg,  Prvetvena nogometna utakmica   Zrinjski -Sarajevo Photo:Stojan Lasic
01.03.2016.
u 07:00

Zrinjski i Sarajevo odigrali su utakmicu koja je iznad premijerligaškog prosjeka

Zrinjski i Sarajevo su odigrali jako dobru utakmicu za premijerligaške prilike. Oko 5000 gledatelja u Mostaru vidjelo je otvorenu igru, obje momčadi su nastojale doći do tri boda, a uzrok svemu tome bila su četiri pogotka te po još nekoliko odličnih prilika na obje strane. Bez obzira što bod iz ove utakmice nije zadovoljio ni jednu momčad, ovakav nogomet privlači publiku na tribine. Zrinjski i Sarajevo u prvenstvu uglavnom igraju protiv “bunker” obrana te treba razumjeti i igrače, koji su nastupili, kad kažu da su uživali u utakmici. Kao rijetko koji put u sezoni oni su se nadigravali, a nisu morali muku mučiti kako probiti “bunker”. Iduće sezone, nakon što se smanji Premijer liga, trebalo bi biti više ovakvih utakmica.

Čestitke igračima

- Prije svega, čestitao bih igračima obje momčadi. Bila je ovo dobra utakmica. Puno nas je stajalo to pogrešno dodavanje krajem prvog poluvremena. Ipak, to je nogomet i mislim kako su ovog puta najviše uživali gledatelji. S obzirom kako smo dva puta vodili, možda smo bili malo bliže pobjedi, ali mogli smo i izgubiti jer i domaćin je imao neke dobre pozicije. Mislim kako je onda remi pravedan ishod ove utakmice, kazao je Miodrag Ješić, trener Sarajeva.

Bod im nije bio dovoljan

Trener domaćih Vinko Marinović ukazao je na taj pritisak prve utakmice. - Složio bih se s kolegom. Bila je to dobra utakmica za gledatelje. Vidjel isu četiri pogotka i još puno prilika. Mi smo se dva puta vraćali u igru. Bilo je razdoblja kad je Sarajevo vodilo i moglo je možda riješiti utakmicu. Ipak, uz nekoliko dobrih promjena vratili smo se u igru i možda mogli doći i do pobjede. Smatram kako je i važnost ove utakmice bila veliki pritisak za obje momčadi, tako da je i to jedan od razloga za brojne tehničke pogreške, ali to ćemo svakako ostaviti za analizu, kazao je šef struke mostarske momčadi.

Rezultatski ni jedna momčad nije puno dobila s ovim bodom. - Bod nije zadovoljio ni nas ni domaćina. Svi smo jako htjeli tu pobjedu, dodao je trener Ješić.•

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije