Ivana Marić:

Moj je Vjeko savršen suprug i otac, bojim se samo da mi ga netko ne ukrade

Ivana Marić
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
25.07.2015.
u 09:47

Nakon tri uspješna singla kojima je ove godine osvojila publiku, Ivanu od jeseni gledamo u showu "Tvoje lice zvuči poznato", što joj je bila velika želja

Jesenska shema Nove TV ponovno će biti u znaku popularnog showa "Tvoje lice zvuči poznato".

Jedna od najgledanijih emisija prošle sezone na domaćim malim ekranima u novoj sezoni donosi nam novih osam imena koja će nas iz tjedna u tjedan zabavljati svojim imitacijama poznatih pjevača i grupa.

Na glazbenom vrhu svijeta

Jedna od natjecateljica je i pjevačica Ivana Marić, čija je pjesma "Pamtim ovu ljubav" tjednima bila na prvom mjestu top-liste Narodnog radija i još uvijek je na nacionalnoj top-listi najslušanijih singlova, a najnoviji singl "Ako odlaziš ovako" dobio je nagradu na Splitskom festivalu za najbolji aranžman.

Očekuje vas zanimljiva jesen u emisiji "Tvoje lice zvuči poznato". Jeste li gledali prvu sezonu? Kako vam se sviđa?

– Jesam i cijelo vrijeme sam se pitala: "Bože, zašto mene nisu zvali?!" Eto, ostvarila mi se želja, a sad se bojim da ne bude kao u poslovici – pazi što želiš jer bi se moglo ostvariti. Puna sam samopouzdanja i jako se veselim jeseni i novim izazovima. Sada, kad znam tko je sa mnom u ekipi, lakše mi je. Svi se poznajemo jako dobro i svi smo kvalitetni, mladi i talentirani ljudi. Mislim da ćemo napraviti dobar show!

Zašto mislite da ste baš vi idealni za ovaj show? Jeste li i prije imitirali poznate pjevače?

– Nikada nisam imala priliku u javnosti imitirati nekoga. To ili znaš ili ne znaš. Bez obzira kako dobar pjevač bio, moraš znati usvojiti nečije geste, boju glasa, osobnost koju prenosiš drugome. Mislim da za to imam osjećaj. Redovno zabavljam svoje društvo i obitelj takvim šalama.

Ne bojite se da će vam doći netko tko će biti totalno drukčiji od vas i koga će biti teško imitirati?

– Ne bojim se! Slično je bilo Minei lani, pa je bila najveće otkriće. Mislim da ni od mene mnogi ne očekuju puno i baš se nadam ulogama u kojima ću biti drastično promijenjena, odnosno, u kojima ću doživjeti najveću transformaciju. Voljela bih da mi promijene spol i rasu. Od dana kad sam saznala da ću sudjelovati u showu, psihički se pripremam, no najbolje funkcioniram kad me se "baci u vatru". Imamo odličan tim koji će nas pripremati, uvjerena sam da neće biti problema. Najbolje je u toj emisiji što je humanitarnog karaktera pa, osim što ćemo se svi dobro zabaviti, napravit ćemo i dobro djelo.

Jeste li pitali natjecatelje iz prošle sezone za savjet?

– Naravno. Mario Petreković je moj dugogodišnji poznanik tako da će mi sigurno pomoći savjetima. Čujem se i s Mineom, a nedavno sam se vidjela i s Giulianom. Svi imaju pozitivna iskustva i rekli su mi da ću uživati.

Vaša se glazbena karijera ponovno zahuktava nakon što ste počeli suradnju s Antom Pecotićem. Nakon dva zapažena singla nedavno ste nastupili i na Splitskom festivalu?

– Sad je ljetni period u kojem nema baš puno smisla raditi na promociji, svi su na godišnjim odmorima. S Antom je zadovoljstvo surađivati. Meni je nekako u drugom planu to da ga zovu hitmejker. On je prije svega izvrstan profesionalac i kreativac koji voli raditi s odličnim vokalima. To mi imponira jer sam svrstana u tu kategoriju. Imamo jako puno planova i ideja. Mislim da ide sve bolje i bolje. Točno znamo što trebamo napraviti. Ne razmišljamo još o novom albumu, danas, nažalost, album kao takav ne znači mnogo. Najbitnije se maksimalno posvetiti svakoj pjesmi.

Može li se danas živjeti od glazbe?

– Mislim da, tko hoće, može. Za sve postoji način. Ja nisam tip koji će sjediti doma i čekati da me netko pozove i kaže kako želi da mu pjevam. Ja se borim za svaki svoj nastup. Pjevam i na vjenčanjima, velika mi je čast biti dio nečijeg najvažnijeg dana! Sve je to dio glazbene karijere. Da mogu birati, svaki tjedan radila bih koncert u Lisinskom ili Tvornici. No, mora se doći do tog statusa. Da budem iskrena, ni popularnost danas nije mjerilo koliko tko zarađuje. Jako sam zadovoljna kako živim od glazbe jer živim vrlo pristojno. Ne prodajem se pod bilo koju cijenu niti idem u neke projekte isključivo zbog novca. Želim zadržati kvalitetu glazbe i nadam se da će sve ići po planu.

S grupom Femminem bili ste na Eurosongu. Što mislite zašto godinama nemamo pravu pjesmu za ovo natjecanje?

– Evo, ja sam tu. Mislim da ću u "Tvoje lice zvuči poznato" moći pokazati svoje animatorske, glumačke i plesne talente, a to je sad itekako potrebno na Eurosongu, koji je postao velika predstava. Uostalom, već imam iskustva za takav projekt.

Koliko vas je promijenilo majčinstvo? Kako vaša kćerkica Vita gleda na vašu karijeru i pojavljivanje u medijima?

– Pa ona je sa mnom u svemu otkad se rodila i to joj je sve normalno. Znalo se dogoditi da mi dođe na pozornicu dok pjevam jer me mora nešto pitati i to bude jako simpatično. Majčinstvo je nešto što bi svaka žena trebala iskusiti. Mislim da bi čak i one koje misle da nisu za to promijenile mišljenje kad bi postale majke. Meni je to izmijenilo stavove o životu iz temelja. Sad sve gledam drukčije. Jedan dan misliš kako bi voljela imati bolji auto, veći stan, kupiti skupe cipele, i to ti je kao problem u životu. Drugi vam se dan dijete razboli i onda shvatite kako su to sve gluposti i da vam je smisao života dijete.

Pita li vaša kći zašto nema bracu ili seku?

- Da, stalno me to pita. Jutros je vodim u vrtić i iz neke zgrade se čuje beba kako plače. Ja joj govorim: "Eto vidiš, da mi imamo bebu, sad bi i ona tako plakala." A ona meni: "Ajme, mama, ako mi rodiš seku, nadam se da neće vrištati."

Pomaže li suprug Vjeko Šunjić u odgajanju kćeri i u kućanskim poslovima?

– Mogu samo reći da je pravi muškarac uz svoju ženu bez obzira na sve. Ako smo odlučili biti zajedno, onda moramo prihvatiti sve što ide s tim. Vjeko mi puno pomaže, pogotovo u ovom trenutku kad imam puno posla. Nitko sretniji od mene kad dođem s cjelodnevnog angažmana kući, a čeka me skuhana večera i dijete koje je zbrinuto. Izvrstan je otac i suprug, ali ne smijem ga previše hvaliti da mi ga netko ne ukrade.

Idete li na odmor ovog ljeta?

– Još je radno do polovice kolovoza, a onda idemo tri tjedna na odmor. Malo do naših otoka, malo u Hercegovinu. Moram napuniti baterije za jesen, koja će biti poslovno intenzivna i puna uzbuđenja.

Komentara 1

KA
kalkmaja
14:26 25.07.2015.

strašno volim Ivanu Marić. To je jedna vrlo skromna i "down to earth" zena. Osim njenih pjevackih sposobnosti, zaista je cijenim kao čovjeka. Njenoj maloj familiji i njoj uvijek sve najbolje!

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?