PERIŠIĆ: RAZOČARAN SAM

Modrić: Ovo nije bila prava Hrvatska, igrali smo bez ritma i pritiska

Luka Modrić
Igor Kralj/PIXSELL
04.09.2015.
u 10:50

– Naravno da nisam zadovoljan, došli smo po pobjedu – rekao je Rakitić.

Razočarani su bili hrvatski nogometaši, svjesni kakvu su priliku propustili. Prvi je pred mikrofone stao Ivan Rakitić:

– Bilo je teško igrati, ali to nije opravdanje, i njima je bilo tako. Imali smo svoje šanse, ali nismo zabili gol. Treba reći da je Prosinečkiodlično pripremio svoju momčad, ali sad ne treba dramatizirati. Idemo svojim putem, nismo loše odigrali, a nadam se da ćemo u Norveškoj zabiti neki gol. Naravno da nisam zadovoljan, došli smo po pobjedu, to nismo učinili, ali vjerujem da će u Oslu biti bolje i da će nam se otvoriti realizacija.

Do Norveške moramo bolje

Hrvatska je najbliže golu bila u 48. minuti, kad je gredu uzdrmao Ivan Perišić...

– Odigrali smo dobro u ovim uvjetima, imali smo šanse, ali nikako nismo mogli zatresti mrežu. Moramo se dobro odmoriti, utakmica je već u nedjelju i nadam se da će nam tamo krenuti. Teško smo probijali blok Azera, oni su igrali mudro i lukavo, mi smo bili pomalo nervozni, a i sudački je kriterij odgovarao domaćinu, fućkao je svaki kontakt. Ipak, razočaran sam, očito je da mi ne možemo lako ostvariti željeno, opet ćemo se boriti do zadnje utakmice. A pobjedom u Oslu otvorili bismo vrata Eura – smatra Perišić.

Kapetan Luka Modrić igru je napustio u 71. minuti, do tada je bio među boljima.

– Razočaran sam, nismo ostvarili ono po što smo došli. Nismo igrali na razini na kojoj smo morali odigrati, iako smo imali nekoliko dobrih šansi. Ali, nije to bila prava Hrvatska. Treba sve analizirati i vidjeti gdje smo griješili, do Osla moramo to ispraviti. Znao sam da s Azerima neće biti lako, to se i pokazalo, čak su domaćini i zaslužili taj bod. Igrali smo na mahove, bez kontinuiranog pritiska i jačeg ritma – istini je u oči pogledao naš najbolji igrač.

Među boljima je svakako bio i Marko Pjaca, namjestio je fenomenalnu priliku Mateu Kovačiću, no Realov novi igrač reagirao je loše i iz čiste pozicije u toj 68. minuti poslao je loptu kraj vrata.

Vrsaljko: Bit će lakše u Oslu

– Žao mi je što nismo pobijedili. Čak i nismo igrali tako loše, stvoreno je bilo nekolikoprilika, ali nismo ih znali iskoristiti. No, sad se moramo okrenuti Oslu i ne treba nas zavarati visoka 5:1 pobjeda u Maksimiru. Bit će barem jednako teško kao i ovdje, moramo se dobro odmoriti, kako bismo u Oslu bili bolji – rekao je Pjaca, a Šime Vrsaljko, koji je dobro odigrao prvo poluvrijeme, prije nego mu je Prosinečki zatvorio prostor, ovako je vidio dvoboj:

– Bilo je teško i ovaj je remi realan, Azeri su dobro parirali. Dali smo maksimum, imali smo šanse, šteta što ih nismo iskoristili. Protiv Norvežana će biti drukčija utakmica, očekujem da oni neće biti tako zatvoreni kao Azeri, pa bi nam trebalo u Oslu biti lakše...

>> Hrvatska razočarala protiv Azerbajdžana, Prosinečki nadmudrio Kovača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije