Mario Mikulić:

Mladi trebaju posvetiti više pažnje stvarima koje donose dobro u društvu

dad
Pogled.ba
17.01.2017.
u 17:45

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u okviru kolegija Politički odnosi s javnošću predavanje na temu 'Iskustva i političke perspektive mladih' održao je Mario Mikulić, asistent zastupnice Željane Zovko u Europskom parlamentu.

Kako je istaknuo Mikulić u izjavi za Pogled.ba, osnovna tema predavanja jeste ukazati mladima na njihovu perspektivu u BiH, odnosno politiku koja kreira određene procese u državi te na takav način utječe na same mlade.

"Mladi se dosta ograđuju od političkih stavova, od politike same, ali mislim da to u nekom smislu treba mijenjati jer uglavnom politika kreira glavne procese u društvu. Također sam uvjeren da na ovoj tribini možemo na određeni način ukloniti te predrasude prema politici", naglasio je Mikulić.

'Uključiti mlade u društvene procese u BiH'

Kazao je da vjeruje u europski put BiH i što veći napredak naše zemlje u bliskoj budućnosti.

"Vizija BiH jeste EU, cij je da se sami otvorimo i radimo na tim procesima tako da kreiramo i posvetimo više pažnje stvarima koje nam mogu donijeti dobro u društvu", poručio je asistent hrvatske zastupnice u Europskom parlamentu.

Dodao je na kraju kako je glavna poruka tribine uključiti mlade što više u društvene procese kako bi kroz određene obrazovne ustanove, kao što je Filozofski fakultet, kreirali sami sebe te u budućnosti mogli što bolje i efikasnije biti sudionici društvenih procesa u BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?