Počinje 2. kamp animiranog filma

Mladi i kreativni animatori u Mostaru stvaraju crtane filmove

23.02.2017.
u 10:00

U Muzičkom centru Pavarotti u Mostaru, pod pokroviteljstvom Misije OESS-a u BiH i Fondacije za kinematografiju, a u organizaciji KAN-a (Klub animatora Neretva), sutra počinje drugi po redu regionalni Kamp crtanog filma, Mostar 2017.

U znaku broja 14

U radu Kampa koji će trajati sve do 2. ožujka sudjelovat će 45 predavača i mladih polaznika (od 16. do 22. godine) iz 14 gradova Hrvatske, Crne Gore, Srbije i BiH (Mostar, Sarajevo, Posušje, Široki Brijeg, Trebinje, Banja Luka, Visoko, Smederevo, Vranje, Neum, Metković, Stolac, Ston i Cetinje).

Predavači na Kampu su devetorica priznatih animatora, scenografa i montažera iz Srbije (Vranje i Smederevo), Hrvatske (Zagreb) i BiH (Neum, Banja Luka, Mostar i Visoko).

Svečano otvorenje je zakazano za petak 24. veljače u 19 sati u prostorijama MC Pavarotti, a zatvaranje Kampa i dodjela certifikata bit će 1. ožujka u 19 sati. Certifikate uspješnim polaznicima uručit će šef Misije OESS-a Jonathan Moore, osvjedočeni prijatelj Kampa i Festivala animiranog filma NAFF u Neumu.

- Na otvaranju Kampa premijerno će biti prikazan dvominutni animirani film koji je rađen prošle godine. Četrnaest polaznika čiji su kadrovi uzeti za taj film pozvano je da sudjeluje u radu Kampa i ove godine. Uglavnom, imamo više predavača i polaznika nego prošle godine i očekujemo uspješniji rad - kazao nam je voditelj Kampa Jurinko Rajič.

Tijekom šestodnevnih vježbi i predavanja polaznici će proći kompletnu edukaciju izrade klasičnog crtanog filma, tj. izrade knjige snimanja, animacija, zatim faziranje, izradu scenografija, računalnu obradu i montažu.

Ovo je drugi kamp koji organizira KAN uz partnerstvo s OESS-om BiH, a najbolji polaznici prošlogodišnjeg imat će priliku sudjelovati u izradi dvominutnog crtanog filma.

Suradnja s NAFF-om

Već pet godina KAN surađuje s Festivalom animiranog filma NAFF pa će tako šestero najboljih polaznika biti gosti NAFF-a 2017. Svaku večer tijekom trajanja Kampa bit će organizirane otvorene projekcije najboljih filmova s dosadašnjih festivala NAFF.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije