Intervju

Mladen Ivanić: Od Izetbegovića i Čovića sam čuo da su dogovorili izbor člana Predsjedništva

03.12.2014., Sarajevo - Mladen Ivanic, predsjedavajuci Predsjednistva Bosne i Hercegovine.   Photo: Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
11.11.2016.
u 07:00

Potkraj mjeseca osmomjesečni mandat predsjedatelja Predsjedništva BiH ponovno preuzima srpski član Mladen Ivanić. Cilj mu je fokus BiH vratiti na EU, a u međuvremenu su se dogodili i američki predsjednički izbori.

Večernji list BiH: 

Kako gledate na ishod američkih predsjedničkih izbora?

- Na međunarodnoj sceni već se nekoliko godina događaju zanimljive stvari kada su u pitanju izbori. Jednostavno, jača nešto što bi se moglo nazvati alternativnom politikom. Standardna, uobičajena, rutinska politika i političke elite gube monopol. Pogledajte Syrizu, Prodemos, Trumpa, Le Pen, MOST u Hrvatskoj, Živi zid. Riječ je o globalnoj tendenciji jačanja alternativne politike koja je vrlo često radikalna po svome stavu i iskače iz uobičajenog klišea. Mislim da je to bio slučaj i ovoga puta. Amerika se umorila od standardne, uobičajene politike i ljudi su očito tražili nešto novo. A to nešto novo je Donald Trump. 



Cijeli intervju čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije