nesvakidašnji slučaj

Misteriozna obitelj: Kreću se kao životinje - četveronoške

obitelji Ulas
Foto: Screenshot
1/3
29.08.2016.
u 13:29

Radi se o tri sestre i dva brata koji su se zbog toga povukli u sebe i ne izlaze među ljude. O njima je snimljen dokumentarni film jer se radi o nesvakidašnjem slučaju

Pet članova obitelji Ulas iz turske pokrajine Hatay od rođenja su predmet izrugivanja jer se kreću četveronoške, kao životinje. Radi se o tri sestre i dva brata koji su se zbog toga povukli u sebe i ne izlaze među ljude. O njima je snimljen dokumentarni film jer se radi o nesvakidašnjem slučaju. 

Zvali su ih misterioznom obitelji, pokušavali dokazati kako su oni primjer kako se događa obrnuta evolucija, odnosno ljudska vrsta se razvija unatrag, prema onome kako je nastala, piše 24sata.hr. 

Ali, radi se o vrlo rijetkom, nasljednom poremećaju u razvoju malog mozga. Oni ne mogu hodati uspravno, odnosno nisu sposobni održavati ravnotežu pa im je lakše kretati se četveronoške. Jedan brat i jedna sestra imaju blaži oblik poremećaja pa se ponekad isprave i nakratko hodaju normalno. Lijeka za njih nema i vjerovatno će se cijelog života morati kretati tako.

Kratak video o njima možete pogledati u porilogu. 

Cijeli dokumentarac o njima možete pogledati OVDJE.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?