Darko Elez

Misica nema veze s pokušajem ubojstva

11.02.2016.
u 07:00

Iskazom Darka Eleza jučer je u Sudu BiH nastavljeno suđenje Slobodanki Tošić, bivšoj misici fotogeničnosti BiH, optuženoj da je kao članica Elezove skupine sudjelovala u pokušaju ubojstva Đorđa Ždrale, naknadno osuđenog na 20 godina zbog ubojstva bivšeg načelnika MUP-a RS-a. Prema optužnici, Tošić je Ždralu, vođu suprotnog klana, u travnju 2006. namamila u ‘sačekušu’ u naselju Vranješ. Elez, koji je trenutačno u zatvoru u Srijemskoj Mitrovici, gdje izdržava 9-godišnju robiju zbog više kaznenih djela, svjedočio je preko videolinka iz Osnovnog suda u Beogradu. Elez je kategorički negirao da optužena ima ikakve veze s ovim slučajem.

Izvan pameti

- To je izvan svake pameti. Ona je žrtva čitavog postupka, kazao je Elez, napominjući da je optuženu znao iz viđenja te da je nikada nije poticao na pokušaj ubojstva Ždrale, inače njegova kuma. Negirao je navode pokajnika Anđelka Veljančića, osuđenog zbog pljačke pošiljke novca, za kojega je kazao da je “patio od kompleksa da bude neka osobnost” te “da je osoba koja je sklona izmišljanju, a da, nažalost, pravosudni organi na osnovi njegovih izmišljotina podižu optužnice”. - To odgovorno tvrdim i to ću dokazati pred sudovima. Rado ću se odazvati svakom pozivu kako bih svjedočio kad se vratim u BiH, kad izađem iz zatvor, kazao je Elez. Na pitanje odvjetnika V. Adamovića kad izlazi iz zatvora, Elez je kazao “za mjesec-dva”. Također je ispričao da je znao iz priča da je Ždrale “smarao” S. Tošić te je negirao Veljančićeve navode da joj je ikada davao novac, poglavito zbog onog što se tvrdi u optužnici.

Pravnim putem

- Nisam se obračunavao sa Ždralom na način kako to Tužiteljstvo predstavlja. Htio sam to riješiti pravnim putem, a ne likvidacijama, kazao je Elez te dodao da “se dobro zna kako je pomogao u istrazi protiv Ždrale, počevši od njegovog uhićenja, preko alibija i ostalih stvari”, kao i da je bio u kontaktu s istražiteljem SIPA-e Senadom Šahinpašićem Šajom. Kazao je i kako je zbog poznatog sukoba sa Ždralom morao iseliti cijelu obitelj iz BiH te podsjetio kako je nedavno pred Višim sudom u Beogradu oslobođen za 2. pokušaj ubojstva Ždrale, kojeg je u kafiću “Sport” 2006. pokušao ubiti Strahinja Rašeta (u međuvremenu poginuo pri podmetanju autobombe, nap.a.). Za unakrsnog ispitivanja tužitelja Dubravka Čampare, Elez je ispričao da su ga u zatvoru u S. Mitrovici posjetili Šahinšašić, tužitelj B. Mihajlović te I. Kuljača iz SIPA-e i Srđan Savić iz MUP-a RS, o čemu je načinjena službena zabilješka. Elezov odvjetnik S. Stašević je prigovorio na unakrsno ispitivanje tužitelja, nazvavši pitanja tendencioznim, a čemu se pridružio i odvjetnik optužene Tošić, V. Adamović, koji je kazao da u službenoj zabilješci stoji da je “obavljen razgovor s osumnjičenom osobom”, a nigdje se ne vidi da je nazočan njegov branitelj te je tražio da se taj zapisnik izbaci iz spisa. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije