Braniteljska prava

Mirovine će se vraćati samo uz podneseni zahtjev

12.01.2017.
u 09:00

Vlada FBiH krajem prosinca prošle godine upoznata je s radnim tekstom zakona o izmjenama i dopunama Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata koji Večernjak ima u posjedu i iz čijeg smo priloga iznose za koje su mirovine smanjene 2013. već objavili. U ovom broju donosimo kakve se izmjene nalaze u radnom tekstu.

Biraju povoljnije

U radnom tekstu zakona o izmjenama i dopunama zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata stoji kako se svi korisnici prava na povoljnije umirovljenje iz Zakona o prijevremenom povoljnijem umirovljenju branitelja Domovinskog rata iz 2013. vraćaju na razinu isplate koja je bila do stupanja na snagu ovog zakona ako je to za njih povoljnije. Također, predviđeno je da će se korisnicima prava vojnicima OS BiH koji su najmanje dvije godine do 23. prosinca 1995. bili pripadnici Armije RBiH ili HVO-a, a na dan 1. siječnja 2010. bili u vojnoj službi, ponovno izvršiti preračun mirovine od mjesečnog prosjeka valoriziranih plaća i izvršiti obračun na osnovi mjesečnog prosjeka nevaloriziranih plaća ostvarenih u posljednji pet godina prije ostvarivanja prava na mirovinu. 

Cijeli tekst čitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista BiH...

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?