TKO SE BOJI VIRGINIJE WOLF?

Mira Furlan igrat će u Frljićevu HNK

Mira Furlan
Grgo Jelavić/Pixsell
24.07.2015.
u 11:57

Partner Miri Furlan bit će Radko Polič

Pod motom "Jamči se sloboda mišljenja i izražavanja misli" odvijat će se nova sezona HNK Ivana pl. Zajca, kazališta koje je, rekao je intendant Oliver Frljić, dokazalo da je Rijeka još uvijek nepokoreni grad i koje je shvatilo da je narodno bitnije od nacionalnog.

– Napravili smo jednu vrstu kulturne decentralizacije, imamo programe koji mogu konkurirati u Hrvatskoj i šire, a to ćemo dokazati i u novoj sezoni. Naše kazalište u borbi za slobodu javne riječi igra važnu ulogu i nastavit ćemo tim putem – rekao je Frljić predstavljajući s ravnateljima ansambala Talijanske drame i Opere Leonorom Surian i Marinom Blaževićem te novim v. d. ravnatelja Baleta Balazsom Baranyaijem sezonu koja počinje već u rujnu.

Odlikuje je čak 21 premijera i koprodukcije sa stranim kazalištima, a usto, Zajc je jedina nacionalna kuća u nas koja na čelu umjetničkog odjeljenja ima stranca, Baranyaija. Gošća ovogodišnje sezone je Mira Furlan kojoj će uloga u dramskom klasiku "Tko se boji Virginije Woolf", uz Radka Poliča, biti prvi nastup u Hrvatskoj nakon 1991. godine pa će se, rekao je Frljić, na pravi način vratiti u hrvatski teatar.

Gost sezone je i baletni umjetnik Leo Mujić, a među premijernim naslovima svakako treba izdvojiti baroknu operu "Julije Cezar u Egiptu" u kojoj će u naslovnoj ulozi nastupiti Diana Haller.

>>  Mira Furlan u Booksi predstavlja knjigu "Totalna rasprodaja"

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije