Vijeće ministara

Ministri i zamjenici dobili potvrde od SIP-a

bevanda
VL FOTO
01.02.2012.
u 09:20

Još se čeka provjera Agencije za istragu i zaštitu, nakon toga slijedi imenovanje novog Vijeća ministara BiH

Nakon obavljenih provjera Središnje izborno povjerenstvo BiH jučer je donijelo odluku o izdavanju potvrda za 19 kandidata, da u skladu sa Zakonom o Vijeću ministara BiH ispunjavaju uvjete za imenovanje na dužnost ministara i zamjenika ministara u Vijeću ministara BiH. Kandidati za ministarske pozicije kojima su od SIP-a izdane potvrde su: Zlatko Lagumdžija, Damir Hadžić, Muhamed Ibrahimović, Bariša Čolak, Damir Ljubić, Marina Pendeš, Rudo Vidović, Denisa Sarajlić -Maglić, Ermina Salkičević -Dizdarević, Mladen Ćavar, Sredoje Nović, Nikola Špirić, Mirko Šarović, Mirko Okolić, Sadik Ahmetović, Fuad Kasumović, Srđan Radulj, Ana Trišić-Babić i Radmila Mitrović, priopćeno je jučer iz Ureda za informiranje Središnjeg izbornog povjerenstva BiH.

Prije nego što sjednu u ministarske fotelje potrebno je da Agencija za istrage i zaštitu BiH završi provjeru kandidata za Vijeće ministara kako bi se Zastupnički dom Parlamentarne skupštine BiH mogao izjasniti o njihovom imenovanju. Ako SIP završi posao provjere kandidata, Vijeće ministara BiH moglo bi biti utemeljeno već početkom idućeg tjedna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?