sarajevo

Ministarstvo pravde BiH zatražilo dokumentaciju za ekstradiciju Sefića

Sanjin Sefić
13.10.2016.
u 13:42

Ministarstvo pravde BiH zatražilo je od nadležnog županijskog suda ekstradicijsku dokumentaciju za Sanjina Sefića koji je uhićen u Srbiji nakon što je automobilom u Sarajevu usmrtio dvije studentice i potom pobjegao u Srbiju.

Odmah po dobivanju neophodne dokumentacije Ministarstvo pravde BiH će pripremiti molbu za izručenje, izjavila je Feni glasnogovornica Ministarstva pravde BiH Marina Bakić.

Izručenje će biti zatraženo odmah po dobijanju dokumentacije s tim da konačnu odluku o izručenju donosi ministar pravde Republike Srbije. Rokove također određuje država koja izručuje potraživanu osobu, pojasnila je Bakić.

Kad je u pitanju mogućnost izručenja po tzv. skraćenom postupku, Bakić pojašnjava da će se Sefić danas u tijeku saslušanja moći izjasniti pristaje li na skraćeni postupak ili ne, ali da uobičajeni ekstradicijski pritvor traje minimalno 18, a najduže 40 dana.

Datum i mjesto izručenja dogovaraju interpoli dviju država.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?