Rašid Hadžović

Ministar Hadžović u radnom posjetu Republici Turskoj

turska
Foto: VL FOTO
1/2
01.12.2015.
u 14:06

Dr.sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture  i športa HNŽ boravi u radnom posjetu Republici Turskoj kao dio izaslanstva iz FBiH koja je potpisalo Protokol o suradnji između dva ministarstva obrazovanja i turskog Kulturnog centra ''Yunus Emre''.

Protokol o suradnji, koji se odnosi  na unapređenje učenja turskog jezika u bosanskohercegovačkim školama, potpisali su ministar prosvjete Republike Turske Nabiem Avciem i Elvira Dilberović, federalna ministrica prosvjete i znanosti.

Ministar Hadžović tijekom posjeta istaknuo je kako u HNŽ, Turski jezik kao izborni predmet, postoji u 19 škola, a uči ga 1375 djece. 
Također je dodao kako na  Univerzitetu „Džemal Bijedić“, u sklopu Fakulteta humanističkih znanosti, postoji Odsjek za Turski jezik i književnost koji pohađa 89 studenata. 
U sljedećem razdoblju,planirano je uvođenje programa učenja turskog jezika i u jednom od vrtića u HNŽ, koji će biti prilagođen tom uzrastu.

Nakon potpisivanja Protokola o suradnji, istaknuto je kako se učenjem turskog jezika u BiH i bosanskog jezika u Turskoj doprinosi osnaživanju prijateljskih veza i upoznavanju kultura dviju država.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?