sastanak

Ministar Grubeša razgovarao sa veleposlanikom Japana

afsd
20.04.2017.
u 15:45

Ministar pravde BiH sastao se danas sa veleposlanikom Japana u BiH i članom Upravnog odbora Vijeća za provedbu mira Kazuya Ogawom. Tijekom susreta razgovarano je o ustavnom pravosudnom sustavu Bosne i Hercegovine, posebno o izazovima koji tek predstoje.

Ministar Grubeša informirao je veleposlanika o aktualnim reformama i pozitivnim pomacima kada je usuglašavanje stavova o uspostavi drugostupanjskog Višeg suda BiH u pitanju, te drugim važnim mjerama predviđenim Strategijom za reformu sektora pravde.

Veleposlanik Ogawa pozdravio je „sve korake u pravcu budućnosti”, ističući da je vrijeme za ubrzano “koračanje naprijed”. Značajnim je ocijenjena izrada nove državne strategije za procesuiranje ratnih zločina kako bi “konačno bila skinuta ova teška hipoteka prošlosti”.

Sudionici sastanka usuglasili su se da su korak naprijed svakako izmjene Izbornog zakona BiH, kojim se zadovoljava odluka Ustavnog suda BiH, ali i konstitutivnost naroda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?