derbi kola u vrapčićima

Minimalna pobjeda Veleža protiv Širokog

ssss
19.04.2015.
u 10:05

Niz loših igara Široki je Brijeg nastavio porazom protiv Veleža (0:1), drugim u aktualnom prvanstvu. Nekoliko sati uoči utakmice pala je obilna kiša, a nakon toga zapuhao je neugodan vjetar.

Podrška Škripara

Sve to, kao i činjenica da je Velež izgubio sve izglede za izlazak u Europu, učinili su da na se na tribinama okupilo niti 500 gledatelja. Tri – četiri minute nakon početka na stadion je ušla skupina od stotinjak gostujućih Škripara, koji su bučno bodrili momčad s Pecare. Široki je Brijeg u Vrapčiće došao s neskrivenim namjerama – pobijediti, zadržati prednost na ljestvici i približiti se naslovu prvaka...Gosti s Pecare zaigrali su oslabljeni bez Brekala, Taia i Kresingera, a Veležu je nedostajao najbolji igrač Hebibović. Dugo se igralo bez ikakvih prigoda. Tek u 21. minuti Wagner je dobro poslužen od Kožulja pokušao gađati vrata Veleža, ali je lopta zapela u šumi nogu domaće obrane. Velež je pak u 29. minuti stvorio lijepu prigodu. Pajić je ubacio u peterac iz dubine, a Haurdić za malo zakasnio ubaciti loptu u Soldinu mrežu. Nakon toga dugo se nije ništa događalo, a kad se već mislilo kako će poluvrijeme završiti bez pogodaka, Velež je u 43. minuti poveo. Reljić je na sredini travnjaka presjekao jednu akciju gostiju, izbacio na lijevi bok Haurdića, a ovaj iz punoga trka ubacio loptu u sredinu. Janković je sve budno pratio i iz trka poslao loptu iza nemoćnoga Solde za potpuno zasluženo vodstvo Mostaraca. I u nastavku je Velež nastavio napadima, dok su se pokušaji gostiju u igri prema vratima Bobića lomili već na njihovoj polovici igrališta.

Bobić spasio domaćina

Tek u 58. minuti Široki je stvorio prvu pravu prigodu. No dobar udarac Ćorluke obranio je vratar Veleža Bobić. Vratar Veleža dobro je obranio i Wagnerov udarac u 63. minuti. Što je igra više odmicala Široki je pokušavao jače napasti, ali bilo je tu malo konkretnosti. Udarce Kožulja (76) i Peke (77) blokirala je obrana domaćih. U posljednjoj minuti opet se istaknuo vratar Bobić koji je odlično “skinuo” tešku loptu iz slobodnog udarca Zakarića. Do kraja susreta rezultat se nije mijanjao, a domaća momčad osvojila je tri boda.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije