Slovenski stručnjak

Miloš Kostić novi šef stručnog tima Željezničara

kostic
30.05.2016.
u 21:48

Slovenski stručnjak Miloš Kostić novi je trener Željezničara. Kostić će na klupi bh. premijerligaša naslijediti Edisa Mulalića, koji je dobio otkaz nakon završetka sezone.

Miloš Kostić rođen je 1971. godine u Ljubljani. U karijeri je nastupao za Svobodu, Goricu, Primorje i Olimpiju, a sa Goricom je 1996. godine osvojio naslov prvaka Slovenije, javlja Fena.

Zbog teže ozljede koljena je morao okončati igračku karijeru u 28. godini te se odmah nakon toga posvetio trenerskom zvanju. Kroz edukaciju i stalno usavršavanje se posebno specijalizirao za rad s mladim igračima, što je i jedan od osnovnih razloga za zanimanje Željezničara, priopćeno je iz sarajevskog kluba.

Trenerski posao je započeo u kadetskoj reprezentaciji svoje zemlje koju je 1999. godine odveo na Europsko prvenstvo. Na Euru je sudjelovao i 2002. godine s juniorskom reprezentacijom Slovenije, te 2012. ponovo s kadetskom reprezentacijom. Kada je u pitanju seniorski nogomet, ovo će mu biti tek drugi samostalni angažman. Prvo je radio kao pomoćni trener u Crvenoj zvezdi kada je beogradski tim vodio Slaviša Stojanović, poslije čega je s istim trenerom otišao u belgijski Lierse. Jedini dosadašnji angažman kao šef stručnog štaba u nekom klubu je imao ovog proljeća kada je osam kola prije kraja sezone preuzeo Krku koja je u tom trenutku već bila "otpisana" iz najvišeg ranga.

Kako je istaknuo, osnovni motiv za dolazak u Željezničar je upravo želja da svoj uspješan rad s mlađim kategorijama nastavi pobjedama u seniorskom nogometu. Kostićev pomoćnik bit će Marko Lešnik, rođen 1978. u Mariboru.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije