odbojka

Miloš Jelčić prvi doktor odbojke u Hercegovini

Miloš Jelčić
01.01.2017.
u 08:00

Miloš Jelčić, trener i predsjednik Odbojkaškog kluba Čapljina, te aktualni predsjednik Odbojkaškog saveza Federacije Bosne i Hercegovine, prvi je doktor odbojke u Hercegovini. Riječ je o hvalevrijednom osobnom postignuću sportskog djelatnika.

Doktorat u Brčkom

Ovaj bivši odbojkaš doktorirao je na Europskom sveučilištu u Brčkom o temi “Efekti promjena u dinamičnosti skelata i sastavu tijela odbojkašica na manifestaciju eksplozivne snage tipa skočnosti”.

Mentor prvom hercegovačkom doktoru znanosti iz odbojke bio je prof. dr. Izudin Tanović iz Mostara, a u komisiji za obranu doktorske disertacije bili su akademik Rudika Domajić iz Osjeka i profesor emeritus Branimir Mikić iz Tuzle.

Valja reći kako je Miloš Jelčić titulu magistra znanosti stekao je na Fakultetu sporta i zdravlja Univerziteta “Džemal Bijedić” u Mostaru, Višu trenersku školu završio je u Zagrebu pri Kineziološkom fakultetu, kao i trenersku školu pri Hrvatskom olimpijskom odboru također na školovanju u Zagrebu. Svoju posvećenost odbojci na taj način podigao je na jednu višu razinu.

Inače, Miloš Jelčić, kao igrač trener, uspio je u dva navrata odbojkaše čapljine uvesti u Premijer ligu BiH. Po mnogima, je to njegov i najveći uspjeh.

Poznata imena

Bio je trener niza poznatih odbojkašica i odbojkaša, među kojima su svakako najpoznatiji - Ilijana Dugandžić i Tamara Sušić, te Ivan Raič, koji su godinama nosili dresove hrvatskih vrsta.

U godinama koje dolaze, sigurno je kako je Jelčić i dalje ostati posvećen odbojkaškom sportu. Njegov primjer pokazatelj je posvećenosti i ljubavi prema jednom sportu.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije