sarajevo

Milorad Dodik podnio zahtjev za redovitu vizu

Milorad Dodik
SRNA
27.12.2016.
u 18:30

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas je u Veleposlanstvu SAD-a u Sarajevu podnio zahtjev za redovitu vizu.

"Iz proceduralnih razloga ranije sam podnio zahtjev za diplomatsku vizu, ali je moj zahtjev odbijen uz obrazloženje da ne predstavljam organe BiH i da mi zbog toga ne može biti izdatna ta viza, koju sam, inače, ranije redovito dobivao", istaknuo je Dodik, javlja Srna. 

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik danas se upisao i u knjigu žalosti koja je otvorena u Veleposlanstvu Ruske Federacije u Sarajevu povodom zrakoplovne nesreće u Crnom moru u kojoj je poginulo 92 ljudi, među kojima su i umjetnici Akademskog ansambla pjesme i igre ruske armije "Aleksandrov".

On je novinarima u Istočnom Sarajevu izjavio kako se danas obratio sa zahtjevom za izdavanje redovite vize i izrazio uvjerenje da će je dobiti u narednih dan-dva kako bi mogao da putovati u Washington u drugoj polovini siječnja i sudjelovati na određenim svečanostima povodom inauguracije novog predsjednika SAD Donalda Trampa.

"Spekulacije u vezi s tim su počele i prije nego što je potvrđena bilo kakva vijest o tome. Oni koji to osporavaju, čine to iz nekih svojih razloga. U svakom slučaju, zahvalan sam mojim prijateljima koji se nalaze u bliskom okruženja američkog predsjednika Trumpa što su mi uputili poziv", istaknuo je Dodik. On je izrazio očekivanje da će dobiti vizu, jer smatra da je politika koju vodi bila usmjerena ka poštivanju slova Daytonskog sporazuma.

"Kao čovjek koji predstavlja Republiku Srpsku, smatram da je politiku koju vodim bila usmjerena ka poštovanju slova Daytonskog sporazuma i od toga nismo odustali", istaknuo je predsjednik RS-a.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?