u odjeljenju za proizvodnju smartphona

Microsoft otpušta 1.850 radnika

Microsoft
25.05.2016.
u 21:59

Američka softverska kompanija Microsoft najavila je da će ukinuti 1.850 radnih mjesta u odjeljenju za proizvodnju smartphona.

Najveći broj radnih mjesta će biti ukinut u Finskoj, što će, kako se navodi, umanjiti bilans za oko 950 milijuna dolara.

Prema procjeni finskog sindikata, ovo bi mogao biti kraj Microsoftovog poslovanja s proizvodnjom smartphona, koje je američka kompanija preuzela od finske Nokie.

Američka kompanija, koja je 2014. godine ušla u posao proizvodnje smartphona preuzimanjem Nokijinog odjeljenja za proizvodnju mobilnih uređaja, priopćila je da će reorganizirati sektor za proizvodnju smartphona i zatvoriti Centar za istraživanje i razvoj u gradu Tampere u Finskoj.

Iz Microsofta su poručili da će nastaviti s razvojem platforme "Windows 10" za mobilne telefone i da će podržati proizvodnju smartphona "Lumia".

Ranije ovog mjeseca Microsoft je najavio prodaju svog odjeljenja za proizvodnju mobilnih uređaja za 350 milijuna dolara.
 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije