Prva liga FBiH - prvenstvo završeno

Metalleghe prvak, Zvijezda pala na Bjelavama

06.06.2016.
u 10:00

Metalleghe je (ipak) prvak i novi premijerligaš. Uvjerava me jedan prijatelj da je znao kako će Zvijezda izgubiti na Bjelavama čim je čuo da je Gošk svladao Jajčane na Podavali prije tri kola.

Rano vodstvo

Po njemu – što god Gabeljani učine, Čapljinci urade suprotno. A Čapljina je “nakantala” Zvijezdu, zabila joj četiri komada, skinula je s prvoga mjesta i omogućila slavlje pristašama Metalleghea. A momčad iz Jajca u Goraždu je povela već u 8. minuti (Sakan – 11 m). Kasnije su Pljevljak i Durak zabili još dva pogotka za konačnih 3:0. Nakon utakmice skupina navijača pristiglih iz Jajca i njihove ljubimce dočekala je u razdraganom slavljeničkom klupku.

A u Čapljini drama. Ali, kad pročitamo da je Čapljina slavila 4:0 (Pervan, Jazvin, Rodin, Isić) čini se da drame nije ni bilo. Nemamo podatke jesu li Čapljinci nagrađeni iz Metalleghea, kao što su nedavno Gabeljani, po vlastitom priznanju, primili “honorar iz Gradačca za iznimno zalaganje protiv sastava s Mračaja”.

Očajna Zvijezda

Sportski gledano, Zvijezda je na Bjelavama odigrala očajno i pokazala da ne zaslužuje naslov. Momčad trenera Darka Vojvodića zato je bila zrela za “popiti” još koji komad, pa smiješno zvuče (alibi) optužbe iz Gradačca “da se sve znalo unaprijed i da su suci navlačili za Čapljinu, tj. Metalleghe”.

Ostali, ne baš bitni rezultati 30. kola: Branitelj – Novi Travnik 1:0 (Ma. Galić), Gošk – Bosna 2:0 (Puljić, Ereiz), Budućnost – Radnički 2:1 (Kovačević, Zukić – Imamović), Bratstvo – Rudar 1:0 (Poturović), Orašje – Jedinstvo 2:1 (Tanturovski 2 – Bordon). Sloga – Podgrmeč (gosti nisu došli).

POREDAK: Metaleghe 61, Zvijezda 59, Orašje, Bosna i Čapljina 47, Bratstvo i Budućnost 46, Gošk 45, Rudar 44, Jedinstvo 43, Goražde 42, Novi Travnik 41, Radnički 38, Branitelj 27, Podgrmeč 20 (-1), Sloga 18 (-1).

Neizvjesnost oko toga tko će biti novi premijerligaš pomalo je “mučna” i za čelnike Nogometnog saveza Federacije BiH. Zato su napravili malo lukavstvo i pripremili dva potpuno ista pehara za pobjednika i novog premijerligaša. Jedan su dostavili na stadion u Goraždu gdje su domaćini igrali protiv Metalleghea, dok je drugi bio izložen na čapljinskom stadionu Bjelave. Na kraju susreta pehar s Bjelava diskretno je uklonjen dok je onaj u Goraždu uručen novom premijerligašu iz Jajca (mkn)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije