Tko se čega boji?

Megan Fox boji se papira, Tom Cruise ćelavosti, a Pam zrcala

zvijezde
Foto: Pixsell
1/6
01.05.2016.
u 08:35

Woody Allen bio bi prvak u fobijama, ali ne zaostaju ni Nicole Kidman ni Pamela Anderson, koja, unatoč svom seksepilu i izgledu, svakodnevno zazire od zrcala

Dovoljan je samo pogled na bananu i 21-godišnja Fran Dando iz Sussexa počne se preznojavati i teško disati, a nakon paničnih napadaja - povrati. No bizarne fobije, odnosno iracionalni strahovi, nisu rezervirani samo za “obične” smrtnike - nego se protiv njih bore i mnogobrojne holivudske zvijezde. U intervjuu krhka i bojažljiva Nicole Kidman priznala je kako joj nimalo ne smetaju pauci i zmije, ali čim ugleda leptira, panika preuzima kontrolu nad njezinim tijelom i tjera je da bježi glavom bez obzira.

Nepodnošljivi osjećaj tjeskobe proporcionalno se pojačava količinom boja na leptirovim krilima. Još dok je bila djevojčica, dugo je čekala ispred dvorišnih vrata da šarene “nemani” završe svoj ples i tek se tada usudila zakoračiti u kuću. Kada bi se iz nekog razloga održavala olimpijada u fobijama, rekorder bi sigurno bio scenarist, redatelj i glumac Woody Allen . Ponekad se čini kako se najpoznatiji neurotičar i cinik hrani fobijama, koje su u velikoj mjeri zaslužne za njegov talent i rad. Strah od raka, raznih insekata, sunčeva svjetla, pasa, jelena, žarkih boja, djece, visina, malih prostorija i gužvi samo su djelić njegove bogate “dijagnoze”.

Čak se i njegova ljubav prema New Yorku, odnosno Manhattanu, može nazvati fobijom zato što osjetljivi Woody priznaje kako postaje neizmjerno nemiran, pretjerano osjetljiv i anksiozan čim zakorači metar dalje od kozmopolitskog Manhattana. Sve su češće i fobije od gravitacije, predmeta s desne strane, prelaska ceste te ona koja tjera čisti strah u kosti - od punice.

Megan Fox sigurno nije čitala “Rat i mir”. Ne ide joj ni čitanje scenarija jer pati od fobije od bilo kakva papira. Čim ugleda ili, još gore, čuje da netko okreće stranice, počne se ježiti kao da netko neprestano grebe noktima po školskoj ploči. Priznaje kako svaki put dok čita scenarij, pokraj sebe mora imati posudu s vodom u koju namače nokte zato što jedino tako može, uz velike napore, okrenuti stranicu. Fobije nisu poštedjele ni Toma Cruisea . Njega zastrašuje to da će jednog dana oćelaviti. Na popisu slavnih fobičara su i Madonna koju užasavaju gromovi, Robert Pattinson koji sasvim sigurno nikad neće snimati vestern, Orlando Bloom ...

Ne diraj me ako Boga znaš - imam haptefobiju

Britanska TV zvijezda te kći Ozzyja i Sharon Osbourne , navodno ne podnosi da je netko dira (haptefobija) i tako “zagađuje” njezin osobni prostor. Dovoljan je blagi dodir da počne drhtati te joj se koža ježi. Kelly pati i od paničnog straha od zubara, no tu je fobiju prevladala.

Boji se antiknog stolca iz prošlog života

Američki glumac Billy Bob Thornton ne podnosi blizinu antiknog namještaja. Glumac zato ne odsjeda u hotelskim sobama s namještajem starijim od 1950. Od iste fobije pati 250.000 Amerikanaca, a Thorntonovi prijatelji uvjereni su kako ga je netko izmlatio renesansnim stolcem u prošlom životu.

Pamela sva drhti dok se gleda u zrcalo

Američka starleta i glumica Pamela Anderson pati od katoptrofobije, odnosno panično se boji zrcala i ne gleda se na televiziji. Njezina kolegica iz serije “Baywatch” Carmen Electra jako se boji vode. Kako li su samo preživjele snimanje našminkane i u kupaćim kostimima?!

Pokretna vrata i tuneli straše macho kauboja

U Teksasu, zemlji nafte i kauboja, nema mjesta strahu, no macho glumac Matthew McConaughey priznaje kako do dvadesete nije ni čuo za dezodorans. No osim straha od higijene, znoji se i u blizini pokretnih vrata te ulaza u tunele.

Bloom bježi od svinja, a Pattinson od konja

Britanski glumac Orlando Bloom užasava se svinja. Zvijezda “Sumraka” Robert Pattinson drhti ispred konja te priznaje kako mu je bilo drago što na setu filma “Voda za slonove” nije morao jahati.

Madonna se skriva od grmljavine

Iako je na pozornici nenadmašna i samouvjerena, čim siđe s nje, Madonna postaje samo plaha djevojka. Ima brontofobiju pa čim zagrmi, boji se, drhti i “cendra” poput djeteta te u strahu čeka da opasna oluja prođe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije