Treći po redu

Međunarodni Šantićev festival djece pjesnika

30.01.2016.
u 07:00

U povodu godišnjice smrti Alekse Šantića, Srpsko prosvjetno i kulturno društvo “Prosvjeta” Mostar organizira treći međunarodni Šantićev festival djece pjesnika koji se održava u Mostaru. U nizu programa na festivalu sudjeluju djeca pjesnici iz Srbije, Hrvatske, Makedonije, Crne Gore te Bosne i Hercegovine.

Na festival je pristiglo 860 radova iz svih država bivše Jugoslavije. Stručni žiri u sastavu Alma Fazil-Obad, Božidar Kijac i Miljenko Buhač odabrao je petnaest finalista koji će boraviti u Mostaru od 1. do 3. veljače 2016. godine.

To su: Zvezdana Gojković iz Podgorice, Lav Lukić iz Beograda, Una Patafta iz Zagreba, Petar Lučić iz Živinica, Sara Atanasoska iz Prilepa, Hana Trtovac iz Novog Pazara, Marija Pejčić iz Nevesinja, Alaž Bandalo Magrič iz Velenja, Dragan Pehar iz Kotora te Karla Topić, Anastasija Beška-Đokić, Adna Hadžihasanović, Ema Čorbadžić, Mirza Nuspahić i Iris Dugalić iz Mostara. Festival počinje u ponedjeljak, 1. veljače, u 16 sati školskim satom o životu Alekse Šantića u Ćorovića kući.

U utorak, 2. veljače, s početkom u 19 sati u Centru za kulturu Mostar bit će održana završna večer festivala, u sklopu koje će biti upriličena dodjela nagrada uz zabavni program.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije